tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 10 Jun 2009

UMNO PAS:KERAJAAN PERPADUAN:HADI SUDAH DAPAT RASAKAN YANG PAKATAN RAKYAT SUDAH TIDAK RELEVAN LAGI.

Hasrat HH untuk menubuhkan kerajaan perpaduan mungkin ada asasnya apabila dilihat senario politik masa kini yang banyak menimbulkan masaalah.Ini sudah tentu sedikit sebanyak akan merugikan negara yang mengalami masaalah ekonomi global yang turut dirasai oleh Malaysia.Pada saya tujuan HH untuk laksanakan kerajaan perpaduan mungkin ada baik dan buruknya.Mungkin HH berpandangan yang keadaan politik yang sangat bercelaru dengan asas asas kekuatan orang melayu telah sedikit dicabar oleh golongan yang mahu asas asas kesamarataan diperjuangkan.

Sejak pru ke 12 yang lalu Pakatan rakyat telah berpeluang menubuhkan kerajaan di lima negeri yang selama ini ianya hanya sebagai suatu yang mustahil untuk menerajui sebuah kerajaan.Mungkin HH berpandangan walau pun di Perak Pas adalah MB nya tapi kuasa pemutus sebarang keputusan banyak dikuasai oleh Dap dan sudah tentu sedikit sebanyak telah menggugat kewibawaan kerajaan yang diterajui oleh Nizar.Ini ditambah dengan penghinaan pada Raja Raja melayu yang dianggap telah menjatuhkan martabat orang orang melayu.

Ini ditambah dengan gelagat Anwar yang memungkinkan HH merubah segala ikatan dengan Pakatan rakyat.HH tahu yang Anwar memang terlalu banyak masaalah yang memungkinkan Anwar akan merengkuk semula kedalam jail.Kemungkinan juga HH tak berasa selesa dengan Pkr sendiri dimana Pkr sendiri bukan parti berasaskan orang orang melayu sebagaimana dengan Pas.Mungkin juga Pas beranggapan yang perjuangan Pkr adalah hak sama rata pada seluruh rakyat Malaysia.Bagi HH orang melayu masih perlu diberi bimbingan kerana orang orang melayu masih lagi ketinggalan dlam berbagai bidang.

Mungkin kerana tiada persefahaman antara parti parti dalam pakatan yang membuat HH berfikir sesuatu dimana perlu dilakukan sesuatu agar orang orang melayu tidak terus dipinggir dan ketinggalan dalam arus kemelesetan ekonomi global ini.Mungkin pada HH dari mengadakan kerjasama dengan Pkr dan Dap lebih baik Pas adakan kerjasama dengan Umno yang HH sifatkan berkerjasama dengan rakan yang sama agama,budaya dan asas perjuangannya iaitu memperjuangkan agama dan bangsa melayu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger