tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 9 Jun 2009

UMNO PAS:SUARA NIK AZIZ DAN HUSAM DAH TAK LAKU

Sekiranya kenyataan TGNA diambil kira oleh perwakilan sudah tentu anak didiknya husam akan berjaya memenangi jawatan timbalan Presiden Pas tapi apa yang terjadi kesemua perwakilan Pas dari Kelantan telah ditolak oleh perwakilan.Jelas disini perwakilan dan ahli ahli Pas tidak lagi menerima TGNA sebagai pemimpin mereka kerana TGNA terlalu banyak melemparkan pandangan yang bertentangan dengan keputusan Presiden Parti iaitu HH.Begitu juga dengan Timbalan TGNA sendiri Harun Din yang tidak sependapat dengan TGNA berkenaan kerajaan Perpaduan dimana Harun Din sangat setuju dengan cadangan HH.

Harun Din juga telah membangkitkan perkara dimana Harun Din meminta Pas perlu berhati hati terhadap musuh parti, termasuk tajaan Umno atau negara asing, yang bakal menguasai pucuk pimpinan parti. tokoh ulama PAS itu berkata musuh-musuh parti berpeluang menaikkan pemimpin tertentu melalui liputan meluas di media.

Faktor kemenangan dalam pemilihan parti ialah kekerapan liputan dalam akhbar seperti (organ rasmi) Harakah dan (mingguan politik) Siasah atau media-media lain.Bagi orang yang berfikiran waras apa yang dimaksudkan oleh Harun Din itu sebenarnya lebih menjurus kepada tindakan Husam yang terlalu rapat dengan Anwar yang mana Pemimpin Pas menyedari yang Anwar sebenarnya hanyalah menggunakan kekuatan Pas untuk kepentingan politik nya.

Faktor kekalahan Husam juga banyak disandarkan bahawa perwakilan sudah mengetahui yang Husam adalah proksi Anwar didalam Pas dimana Husam sudah terkenal dengan gelaran erdogan nya.Faktor husam menolak kerjasama dengan Umno juga telah diambil kira oleh perwakilan dimana perwakilan beranggapan Husam terlalu pentingkan kerjasama dengan bukan Islam dari menjalinkan kerjasama dengan Umno.Bagi perwakilan mereka beranggapan Husam terlalu bongkak dengan menyatakan (Baca sini)Umno sudah lemah dari Pas.Kekalahan Husam juga bersangkut paut dengan pendedahan Nik Abduh yang menyifatkan pembantu pembantu TGNA sebagai kerja kerja bodoh dengan melaga lagakan HH dengan Ayahandanya TGNA.Sudah tentu ahli ahli Pas memahami siapa yang dimaksudkan oleh Nik Abduh itu.Dan begitu juga siapa sebenarnya yang dimaksudkan oleh Harun Din yang menyifatkan musuh musuh dalam selimut.Ini semuanya ada kaitan dengan Husam yang terlalu rapat dan Anwar hinggan apa sahaja kata kata Anwar akan disetujui oleh Husam sedangkan sebilangan pemimpin Pas kurang menyenangi akan tindak tanduk DSAI.

Suara Husam juga semakin hari semakin tidak mendapat perhatian ahli ahli Pas yang menganggap Husam sudah tidak sehaluan dengan Presiden parti.Banyak pertikaian dan perbalahan dari segi persefahaman yang tidak terjalin antara HH dan Husam.Mungkin kerana ini semualah Husam tidak layak diangkat sebagai pemimpin Pas yang bagi perwakilan dan ahli Pas husam terlalu banyak berbeza pendapat dengan HH.

Kita juga dapat melihat bahawa sebab Husam ditolak adalah kerana ahli ahli Pas masih mahu golongan ulama terus menjadi pemimpin Pas untuk membawa Pas mengharungi segala cabaran akan datang tanpa menerima pandangan dari pihak luar sebagaimana yang ahli ahli Pas ketahui yang Husam terlalu terikut dengan cara Anwar.

Bila sudah ditolak oleh ahli ahli Pas Hussm masih tidak mengakui(Baca sini) yang dirinya memang tak layak untuk dilantik sebagai timbalan.Masih ada sahaja yang tidak kena (Baca sini) dan ada sahaja alasan yang diberikan hanya untuk menutup kelemahan diri sendiri.

BAGI SAYA JALAN TERBAIK BAGI TGNA ADALAH MELETAKAN JAWATAN SEBAGAI MB KELANTAN KERANA SEBAGAI MB TGNA HARUS BERTANGGUNGJAWAB ATAS KEKALAHAN KEBANYAKAN PERWAKILAN DARI KELANTAN.SUDAH JELAS AHLI AHLI PAS MENOLAK PANDANGAN TGNA TERHADAP KERAJAAN PERPADUAN.PADA HUSAM YANG DAH TEWAS LEBIK BAIK HUSAM TUTUP MULUT DAR MENCARI BERBAGAI ALASAN....RENUNG RENUNG KAN LA...LU PIKIR LA SENDIRI HUSAMMMMMMMM....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger