tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 22 Februari 2012

PEMIMPIN PAS BUKAN NABI

LU ORANG PIKIRKAN LA

Pemimpin PAS hanya manusia biasa, bukan nabi atau raja,jadi tidak perlu untuk berbai'ah hanya untuk bertanding pilihanraya, kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Beliau berkata demikian ketika ditanya pemberita bagi mengulas kenyataan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang, bahawa semua ahli PAS akan diminta berbai'ah sebelum dipilih menjadi dalam pilihanraya akan datang.

Menurut Dr Mahathir, langkah PAS yang mahu mewajibkan calonnya, mengambil sumpah bai'ah atas alasan ia seolah-olah menunjukkan ahli-ahlinya tunduk kepada pemimpin mereka.

Beliau berkata, manusia sepatutnya hanya tunduk kepada ALLAH dan bukan kepada sesama manusia.

Beliau yang juga bekas Presiden UMNO memberitahu bahawa pemimpin-pemimpin PAS juga merupakan manusia biasa, bukannya Nabi atau raja.

"Dia orang (pemimpin PAS) hanya manusia biasa. Bukan Nabi, bukan raja. Tak perlu bai'ah ini," katanya pada sidang media selepas memberi syarahan perdana di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam pada Selasa.

Sementara itu, mengulas mengenai keengganan Datuk Seri Anwar Ibrahim mengambil apa-apa tindakah undang-undang ke atas akhbar Wall Street Journal membuktikan pendirian ketua pembangkang itu ke atas Israel.

Katanya, kenyataan Anwar yang mengatakan Malaysia membenarkan kapal dagangan Israel berlabuh di Pelabuhan Klang adalah cubaan untuk mempertahankan dirinya.

"Anwar tidak saman Wall Street Journal sebab dia memang menyokong Israel. Dia cuba pertahankan diri dia dengan kata kenapa kerajaan Malaysia benarkan kapal Israel masuk pelabuhan," kata beliau.

Dr Mahathir yang menyandang jawatan Perdana Menteri selama 22 tahun memberitahu kerajaan tidak boleh menyekat mana-mana kapal perdagangan sebab ia melanggar undang-undang antarabangsa.

"Tetapi, kalau kita nak sekat mereka (kapal dagangan) daripada masuk ke sini, itu melanggar undang-undang antarabangsa,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH