tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 29 Januari 2011

SUAMI MALA PENGECUT

Suami calon Pas Kawasan tenang telah menghilangkan diri dari mengikuti isterinya bekempen dan ini menunjukan beliau takut untuk berhadapan dengan rakyat Tenang yang semakin berang dengan penipuan cuti sakit nya itu.Jika sebelum ini beliau sentiasa menemani isterinya, Normala Sudirman berkempen dari pagi hingga malam, tetapi kelibatnya tidak kelihatan hari ini dan dipercayai 'kehilangan' Maarof ada kaitan dengan pendedahan mengenai MC selama 21 hari yang diambilnya.

Kenapa nak lari dan seharusnya mala perlu jelaskan perkara ini dalam setiap kempen Pas.Normala menjelaskan yang suaminya jarang mengambil cuti (sakit) dan seorang yang komited terhadap kerja.Kalau apa yang di nyatakan Normala itu betul,kenapa suaminya mengambil cuti yang lama dan membantu beliau untuk berkempen sedangkan Normala harus tahu yang mendidik anak bangsa adalah sesuatu yang perlu diberikan keutamaan.Mana yang penting?kehulu hilir atau mendidik anak bangsa.Belum lagi jadi pemimpin rakyat Normala dan suami sudah menipu rakyat di Tenang.Inikah Orang yang nak kita angkay sebagai pemimpin???

Alasan Normala,bahawa punca suaminya mengambil cuti sakit kerana mengalami kemurungan selepas ditukarkan ke Johor Bahru adalah tidak benar dan boleh dipertikaikan.Ini kerana Suami Mala telah pun mengambil cuti sejak 6 Januari lagi iaitu kira-kira dua minggu sebelum hari penamaan calon bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang pada 22 Januari lalu.Alasan ini tidak boleh diterima sama sekali. Cuti nya sememangnya sudah dirancang sebelum hari penamaan calon lagi kerana dia mula bercuti sakit pada 6 dan 7 Januari lalu sebelum menyambung cuti di klinik lain pada 10-23 dan 24-28 Januari. Jika Normala kata suaminya bercuti kerana penyakit murung, kenapa pula selepas hari penamaan calon dan bukan sebelum itu.

Jika Suami Mala benar-benar sakit, Normala perlu menemani dan menjaga suaminya daripada terus menjadi calon pada PRK DUN Tenang kerana sebagai isteri, beliau perlu mengutamakan suaminya melebihi kepentingan rakyat seperti yang disuruh dalam Islam.Jika tidak, Normala boleh dikira derhaka dan ini adalah satu lagi perbuatan yang bertentangan dengan ajaran Islam.

Pada seluruh rakyat Tenang,besok adalah hari yang sangat sesuai untuk kita tolak sebarang muslihat calon Pas dari menjadi pemimpin kita.Tiada gunanya kita angat seorang pemimpin yang belum lagi menjadi pemimpin sudah menipu rakyat di Tenang.Kita pikir pikir kan lah apa akan jadi pada kita semua sekiranya seorang kaki belit menjadi pemimpin kita???

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH