tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 24 Februari 2011

NIK AZIZ PERLU DAKWAHKAN GUAN ENG DAN ISLAMKANNYA

Hasrat Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat untuk berdakwah kepada ahli DAP wajar dimulakan di Pulau Pinang terlebih dahulu.

Pengerusi Pertubuhan Suara Anak-Anak Malaysia, Mohamed Ghani Jiman berkata, ini kerana, selain Pas menjadi pakatan kepada kerajaan negeri itu, Pulau Pinang juga mempunyai ramai barisan pimpinan tertinggi dan menjadi pusat pemerintahan DAP ketika ini.

Menurutnya, setelah usaha mengislamkan ahli-ahli DAP Pulau Pinang berjaya, maka bolehlah Nik Abdul Aziz memulakan usaha mengislamkan orang-orang Cina di negeri berkenaan.

"Oleh itu, tidak perlulah bagi kerajaan Pulau Pinang mewujudkan portfolio untuk menjaga hal ehwal bukan Islam di negeri itu dan ia wajar diperluaskan ke negeri-negeri lain.

"Justeru, kami menyokong penuh langkah Nik Abdul Aziz untuk mengislamkan semua ahli-ahli DAP kerana Nik Abdul Aziz berkata langkah Pas bekerjasama dengan parti itu adalah usaha dakwah," katanya kepada Utusan Malaysia, di sini hari ini.

Minggu lalu, Utusan Malaysia menyiarkan kenyataan Nik Abdul Aziz yang menjelaskan hubungan dengan DAP membolehkan Pas memperkenalkan Islam kepada parti itu kerana perkara tersebut gagal dilakukan oleh UMNO.

Jawapan itu diberikan Mursyidul Am Pas itu berhubung kenyataan bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad sebelum ini yang membangkitkan hubungan Pas dengan DAP.

Dalam pada itu, Mohamed Ghani menyifatkan, Nik Abdul Aziz bukan merupakan seorang ulama Islam kerana sering memanipulasikan fatwa-fatwa kepada orang Islam di seluruh Malaysia.

"Beliau mengeluarkan fatwa tapi menyeleweng sehingga sanggup mengaibkan orang lain termasuk mencarut dan fatwa itu tidak mengikut perlembagaan,

Tiada ulasan:

Catat Komen

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH