tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 12 Julai 2011

ANWAR BOLEH TIPU PENGIKUT BODOH PAKATAN TAPI TIDAK RAKYAT MALAYSIA

Anwar telah gunakan berbagai tektik untuk mengelirukan rakyat tapi hanya pengikut bodoh PAKATAN sahaja yang terpedaya dengan tipu muslihat Anwar.Dalam pada itu Polis mempunyai rakaman video yang menunjukkan polis tidak mencederakan Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika menguatkuasakan undang-undang dan mengawal perhimpunan haram yang disertai Ketua Pembangkang itu, di KL Sentral pada Sabtu lalu.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, berkata rakaman video itu akan digunakan sebagai bukti untuk menangkis dakwaan Anwar kononnya polis bertindak kasar sehingga beliau cedera.
“Kita tunggu rakaman itu. Jika saya jelaskan, macam mana pun akan dinafikan oleh mereka yang ada kepentingan. Biar fakta (rakaman) menunjukkan perkara sebenar,” katanya pada sidang media, di Bukit Aman semalam. Anwar mendakwa mengalami kecederaan di kepala dan tulang belakang ketika polis cuba menyuraikan perhimpunan haram dalam terowong menghubungkan KL Sentral dan Hotel Hilton pada hari berkenaan. Berikutan itu, beliau mendakwa membuat imbasan kepala di hospital dan terpaksa menggunakan alat bantuan pernafasan kerana terhidu gas pemedih mata yang dilepaskan polis dan memakai pendakap leher..

Sehubungan itu, Hishammuddin menegaskan polis akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang membuat tuduhan polis bertindak ganas ketika mengawal perhimpunan haram itu.

Katanya, polis akan bekerjasama dengan Jabatan Peguam Negara, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) serta CyberSecurity Malaysia untuk meneliti rakaman video bagi mendakwa pihak terbabit di mahkamah.

“Kita ada visual serta rakaman dari mula hingga akhir dan sedang dianalisis. Kita akan fokus dalam isu khusus dan dilabel. Kita harap pihak media, terutama dari luar yang mensensasikan perkara ini perlu lebih bertanggungjawab supaya tidak mengelirukan rakyat dan masyarakat antarabangsa,” katanya.
Namun, katanya, usaha mendakwa pihak terbabit akan mengambil masa kerana polis mahu memastikan keadilan kepada mereka yang terbabit.

“Kita tidak mahu menganiaya sesiapa, termasuk Anwar, jauh sekali buat tuduhan dan dakwaan tanpa mengkaji dan menyiasat serta melihat undang-undang sedia ada,” katanya.

Mengulas sama ada pengerusi penganjur perhimpunan, Datuk S Ambiga dan Anwar akan didakwa mengikut Ordinan Darurat, beliau berkata, ia bergantung kepada keputusan Jabatan Peguam Negara.

Beliau turut mengesahkan, keselamatan di ibu negara terkawal selepas jam 6 petang Sabtu lalu dan polis menarik balik pengawasan keselamatan daripada ancaman saki baki peserta perhimpunan haram, semalam.

Mengenai pendedahan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak bahawa Anwar adalah dalang dan petualang perhimpunan itu, Hishammuddin berkata, perkara itu sebenarnya sudah diketahui umum berdasarkan pengalaman polis mengawal perhimpunan haram sebelum ini.

“Siapa di belakang perhimpunan Sabtu lalu... siapa yang ke depan... mana perkara yang dibangkitkan BERSIH (tuntutan). Siapa huru-harakan negara... siapa buat tuduhan hari ini... siapa keluar masuk hospital... siapa yang pakai pendakap leher.

“Ini bukan satu perkara baru oleh tuan punya badan (Anwar). Dulu kita dituduh nak racun dia di penjara. Lari ke Kedutaan Turki kerana takut nyawa terancam. Dia dakwa brek kereta dirosakkan. Anak Nurul Izzah nak diculik. Pelbagai tuduhan dilemparkan kepada kita dan ia bukan satu perkara luar biasa dengar pelbagai tuduhan,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH