tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 7 September 2011

MAT SAPU MEMANG PUKIMA.......


Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) Wilayah Persekutuan melabelkan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu sebagai kurang ajar kerana cuba menjadikan pengganas komunis sebagai pejuang.

Pengerusinya, Datuk Roslan Dahaman sehubungan itu mahu Mohamad Sabu atau Mat Sabu meminta maaf secara terbuka sebelum pihak lain turut bertindak kurang ajar terhadap pemimpin tersebut.

Menurutnya, walaupun Pekida Wilayah Persekutuan mengenali sifat Mat Sabu namun keterlanjuran dilakukan kali ini mengguris hati keluarga mangsa tragedi Bukit Kepong.

"Mat Sabu suka cakap lepas, apa yang dia rasa nak cakap, benda itu akan keluar, tetapi kali ini (menjulang komunis) dia perlu meminta maaf secara terbuka sebelum orang lain pula marah dan bertindak kurang ajar terhadap dia.

"Tidak mustahil juga dalam kejadian ini Mat Sabu telah diberi wang oleh pihak-pihak tertentu, sebab itu dia sanggup menghina mangsa-mangsa tragedi Bukit Kepong yang terdiri daripada anggota keselamatan, isteri dan anak mereka," katanya.

Beliau berkata demikian selepas mewakili Pekida Wilayah Persekutuan untuk membuat laporan polis berhubung kenyataan Mat Sabu dalam ceramahnya di Tasek Gelugor, Pulau Pinang, pada 21 Ogos lalu, di Balai Polis Putra di sini hari ini.

Turut membuat laporan polis adalah Persatuan Bekas Anggota Perisikan Malaysia (Baris) yang diwakili oleh Presidennya, Nordin Hassan.

Nordin berkata, Baris menggesa polis mengambil tindakan tegas terhadap Mat Sabu kerana kenyataan itu mungkin akan di salah erti oleh generasi baru.

"Ini kerana sesetengah orang muda tidak tahu komunis walau di mana sahaja berada sentiasa menjalankan pemerintahan secara kuku besi, mereka ini sangat kejam.

"Komunis bukan pejuang kemerdekaan tetapi mereka menuntut dijadikan negara komunis. Sebelum pihak lain terikut dengan kenyataan putar belit Mat Sabu, polis perlu mengambil tindakan tegas terhadap pemimpin politik berkenaan," ujarnya.

Baris dianggotai oleh bekas perisik Polis Diraja Malaysia (PDRM), Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) dan Jabatan Imigresen.

1 ulasan:

  1. Hantar Mat Sabun belajar balik mata pelajaran Sejarah bermula di tadika dan sekolah rendah. Otak letak kat lubang taik punya olang.

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH