tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 3 September 2011

PAS PATUT DI HUKUM PADA PRU KE 13 NANTI


Nampak gaya Pas semakin terdesak mahukan sokongan dari kaum cina pada PRU ke 13 nanti sehingga sanggup mengangkat Kominis sebagai pejuang dan menidakan pengorbanan anggota polis yang sanggup terkorban demi untuk mempertahankan negara ini.Sudah jelas Pas lebih utamakan perasaan orang cina dari menjaga perasaan orang melayu dan perasaan kaum keluarga yang menjadi mangsa kekejaman kominis.Inilah dasar Pas yang selama ini mengangkat kominis sebagai hero mereka dan bukanya anggota polis.

Lihat sahaja kenyataan dari pemimpin tertinggi Pas yang kesemuanya mahu menjilat buntut pemimpin DAP dan kaum mereka.Tapi Pas lupa yang orang melayu akan menghapuskan PAS bila tiba masanya nanti dan pada PRU ke 13 nanti adalah salah satu jalan untuk menghukum kesilapan PAS.Cuba kita baca kenyataan pemimpin Pas yang kesemuanya mempertahankan kenyataan Mat Sabu sedangkan sebaliknya bagi Karpal Sigh. Jika sebelum ini isu Bukit Kepong hanya berkisar kepada kenyataan peribadi Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu atau Mat Sabu tetapi ia seolah-olah menjadi pendirian rasmi parti itu menyokong perjuangan Parti Komunis Malaya (PKM).

Ia jelas apabila beberapa pemimpin tertinggi parti itu termasuk Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mempertahankan kenyataan Mat Sabu.

Terbaru, Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Datuk Abu Bakar Chik cuba menidakkan fakta bahawa Mohammad Indera adalah anggota komunis yang bertanggungjawab membunuh 25 anak bangsa sendiri dalam tragedi itu apabila mendakwa pengganas tersebut adalah guru agama.

Abu Bakar menuduh UMNO yang melabelkan Mohammad Indera sebagai komunis sedangkan mengikut fakta 'guru agama' itu memang menyokong dan menjadi ahli komunis sehingga diangkat mengetuai Kompeni Pasukan Keempat Parti Komunis Malaya (PKM).

Malah, Pengerusi Lajnah Pendidikan Pas Pusat itu juga secara terbuka mengesahkan bahawa parti itu akan 'mengkaji' semula sejarah negara apabila berkata: "Kita akan mengkaji dan menilai balik sejarah, antaranya kes Mohammad Indera yang akan kita kaji semula."

Sementara itu, dalam usaha mengiktiraf Mohammad Indera, Abdul Hadi pula cuba mengaitkan tragedi Bukit Kepong dengan peristiwa menawan Mekah oleh Rasulullah SAW.

Presiden Pas itu mempersoalkan apakah Nabi Muhammad SAW juga akan diiktiraf sebagai pengkhianat kerana berbuat demikian.

Ini kerana, katanya, Rasulullah SAW menyerang bangsa dan tanah airnya sendiri di Mekah dan kaum Arab yang dipimpin oleh bapa mertuanya, Abu Suffian.

"Mekah dibebaskan, Mekah dimerdekakan. Dimerdekakan daripada siapa? Dimerdekakan daripada jahiliah, bukan jahiliah Parsi, bukan jahiliah Inggeris, jahiliah Perancis, jahiliah Cina dan India. Mekah dibebaskan daripada jahiliah Arab, sebangsa dengan Nabi (Muhammad) SAW," jelasnya.

Ia kemudian disusuli dengan kenyataan seorang lagi Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Dr. Mujahid Yusof yang seolah-olah 'menghalalkan' pembunuh di Bukit Kepong apabila mendakwa, serangan oleh 200 anggota komunis itu adalah bagi menyerang sarang British.

Mengulas perkara itu, Pensyarah Undang-Undang Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Dr. Shamrahayu Ab. Aziz berkata, kegilaan Pas sehingga sanggup berbuat apa sahaja demi politik, hatta mengubah sejarah kemerdekaan bakal mendatangkan bahaya kepada negara.

Katanya, tindakan Pas mewarna sejarah negara mengikut selera politik sehingga mengagungkan komunis yang membunuh 24 orang Melayu dan seorang lelaki Cina dalam tragedi Bukit Kepong adalah bertujuan untuk membangkitkan semangat memberontak di kalangan generasi muda.

"Tindakan ini adalah penyelewengan dalam pentafsiran sejarah Malaysia. Walaupun anggota keselamatan yang dibunuh itu adalah polis yang bertugas ketika zaman British tetapi adakah mereka mabuk darah seperti komunis? Atas justifikasi apa nyawa mereka halal dibunuh?.

"Atas fakta apa komunis layak diangkat sebagai hero? Saya tidak fikir ada seorang pun pakar sejarah kemerdekaan negara yang setuju dengan kenyataan dangkal Mat Sabu (Mohamad Sabu). Fakta sejarah kekal sebagai hakikat sebenar yang tidak boleh ditafsir mengikut selera politik.

"Apa sumbangan komunis sehingga diiktiraf sebagai hero. Apakah membunuh 25 nyawa anak watan perbuatan seorang hero? Apakah dengan membunuh ribuan anggota keselamatan semasa darurat perbuatan seorang hero.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH