tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 31 Oktober 2010

GALAS:PAS AWAL2 MENGAKU KALAH

PAS mengakui trend sokongan pengundi kepada Barisan Nasional (BN) masih mengatasi parti itu selepas enam hari tempoh berkempen.

Penasihat Jentera Pilihan Raya PAS bagi DUN Galas, Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah berkata, sehingga kini PAS baru mendapat 49 peratus sokongan dikalangan pengundi.

Malah beliau mengaku bahawa, trend sokongan itu akan berkurangan sama seperti pilihan raya kecil DUN Manek Urai tahun lalu.

"Tapi kita tunggu dalam masa satu atau dua hari lagi, lonjakan mungkin akan berlaku kerana biasanya pengalaman kita begitu. Namun saya yakin masih boleh menang," katanya di sini, Ahad.

Menurut beliau lagi, PAS yakin bahawa undi di kalangan pengundi Melayu merupakan faktor penentu kemenangan kedua-dua pihak.

Tambah beliau, peti undi Sungai Terah yang mempunyai jumlah pemilih seramai 1,912 yang majoritinya ialah orang Melayu adalah sasaran utama PAS dan BN bagi menentukan kemenangan.

"Yang menjadi tumpuan kedua-dua pihak ialah di peti undi Sungai Terah kerana di situ PAS mendapat undi popular sebanyak 69 peratus pada pilihan raya umum 2008.

"Malah BN sendiri mengaanggap sekiranya peti undi itu boleh dicairkan, maka mereka akan mencapai kemenangan, maka pertarungan sengit akan berlaku di peti undi Sungai Terah," katanya.

Ditanya sama ada PAS tidak memberi tumpuan kepada pengundi Cina yang sebelum ini dikatakan sebagai penentu kepada parti itu untuk menang pada pilihan raya DUN Galas, beliau berkata: "Lebih 60 peratus daripada 11,553 pengundi adalah Melayu dan peti undi Sungai Terah serta Kampung Bharu yang mempunyai pengundi paling ramai, majoritinya juga adalah pengundi Melayu.

"Jadi gabungan kedua-dua pengundi Melayu di dua peti undi ini merupakan medan yang akan tentukan kemenangan."

DUN Galas mempunyai 11,553 pemilih berdaftar yang terdiri daripada 11,426 pemilih biasa dan 127 pemilih pos.

Daripada jumlah itu, 7,125 orang (61.63 peratus) terdiri daripada kaum Melayu, Cina (2,317), India (185), Bumiputera Sarawak (10), Orang Asli (1,889) dan lain-lain (27).

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH