tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 31 Oktober 2010

GALAS:PAS DAH MULA TAKUT,DAKWA UMNO JUGA SOGOK PENGUNDI....INILAH KERJA PAS

PAS mendakwa Barisan Nasional (BN) mula menggunakan taktik kotor dengan memberi sogokan berupa yang tunai sehingga RM1,000 dan sebuah televisyen kepada pengundi dalam usaha untuk membeli undi pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Ngeri (DUN) Galas yang akan diadakan 4 November ini.

Penasihat Jentera Pilihan Raya PAS bagi DUN Galas, Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah berkata, pihaknya mendapat maklumat awal berkenaan dan menjangkakan proses sogokan itu akan dimulakan BN bermula esok.

"Kita belum ada laporan rasmi, cuma kita dah pun menerima maklumat daripada pihak yang boleh dipercayai bahawa perkara ini akanberlaku mulai esok," katanya pada sidang media di marka PAS di sini, Ahad.

Sehubungan itu, PAS memberi amaran keras kepada pihak-pihak berkenaan bahawa parti itu akan bertindak dengan melakukan tangkapan awam jika petugas keselamatannya berjaya mengesan aktiviti tersebut, tegas Wan Abdul Rahim.

"Mana-mana pihak yang hadir ke semua peti undi (untuk menyogok) akan berdepan dengan pihak keselatan PAS yang telahpun diatur dan kami sudah bersedia membuat tangkapan awam.

"Apabila ada pihak yang menyogok, ada barang yang disogok dan ada pihak yang menerima sogokan, maka sudah cukup syarat untuk membuat tangkapan awam," katanya.

Ditanya sama ada tindakan untuk membuat tangkapan awam akan menimbulkan ketegangan antara petugas kedua-dua pihak, Wan Abdul Rahim berkata, perkara itu dijangka tidak berlaku kerana dipercayai bakal dilakukan oleh pihak yang bukan terdiri daripada jentera parti BN.

"Ini bukan melibatkan pekerja parti di pihak lawan. Ini adalah penjenayah melakukan sogokan yang bercanggah dengan akta kesalahan pilihan raya, yang semua pihak termasuk polis, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan beri kerjasama untuk banteras perbuatan sogokan ini.

"Pasukan keselatan ini sebenarnya membantu pihak-pihak berkenaan membanteras perbuatan berunsur sogokan dan penipuan dalam pilihan raya

1 ulasan:

 1. Salam Perjuangan,

  Blog Gelombang Rakyat ingin mengucapkan SYABAS kepada Tuan yang berjaya menghasilkan sebuah blog yan begitu mantap dengan artikel2 yang bernas.

  Di harap dapat memberi tunjuk ajar mengenai cara penghasilan artikel yang mantap.

  Saya dan kesemua team blogger Wangsa Maju akan turut sama membantu dalam mendedah dan membongkar strategi kotor pembangkang.

  Saya tlh linkkan blog Tuan di dalam blog pilihan di blog saya.. Harap Tuan juga dapat linkkan blog saya bagi memperkenalkan kepada pengunjung di blog anda..  SEKIAN, SALAM KASIH IKHLAS DARI,

  Melayu CinDia
  Blogger Gelombang Rakyat.

  BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH