tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 28 Oktober 2010

PRK GALAS:PAS GAGAL SELESAI MASAALAH RAKYAT

Kegagalan Pas dalam menangani pelbagai masalah masyarakat di Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas menjadi penyebab utama parti itu ingin menumpukan perhatian kepada isu nasional dalam kempen pilihan raya kecil DUN tersebut yang berlangsung sehingga 4 November ini.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, walaupun isu pengambilan dan pencerobohan tanah serta pembayaran pampasan menjadi isu besar di Galas namun ia tidak dipedulikan oleh kerajaan Pas Kelantan.

''Sepatutnya masalah itu diselesaikan oleh kerajaan negeri tetapi Pas dalam kempennya tidak memberikan fokus kepada masalah besar itu, mereka lebih berminat untuk bercakap isu nasional dan internasional.

''Kalau mereka tidak dapat jelas isu tempatan yang berlaku, maknanya masalah rakyat tidak diberi perhatian. Ia juga sekali gus menunjukkan kalau Barisan Nasional (BN) berpegang kepada slogan rakyat didahulukan, Pas pula kemudiankan rakyat," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas menghadiri majlis ramah mesra dengan masyarakat Orang Asli di Pos Brooke, di sini hari ini.

Muhyiddin berkata, Pas berhasrat mengetengahkan isu nasional bagi mengalih perhatian terhadap kelemahan pentadbiran mereka termasuklah dalam usaha menangani pencerobohan hutan yang menyebabkan sungai tercemar.

''Dalam pilihan raya kecil di Galas ini, isu tempatanlah yang patut mereka tangani dan selesaikan tetapi Pas tidak berbuat demikian, biarpun apa yang berlaku adalah isu besar," katanya.

Sementara itu, berucap pada majlis berkenaan, Muhyiddin yang mengumumkan pemberian beberapa peralatan untuk keselesaan masyarakat Orang Asli di kawasan berkenaan berkata, ia membuktikan keprihatinan kerajaan BN dalam membela rakyat.

Beliau berkata, Kerajaan Pusat sentiasa berusaha untuk memastikan setiap masyarakat di negara ini termasuk Orang Asli menikmati hasil kemakmuran negara.

''Sebab itulah kita menubuhkan Jabatan Hal Ehwal Orang Asli yang khusus bagi menjaga kebajikan masyarakat berkenaan. Semua ini menunjukkan keprihatinan kerajaan yang diterajui oleh BN yang jauh lebih berupaya daripada mana-mana kerajaan negeri yang dipimpin oleh pembangkang termasuk Pas

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH