tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 14 Mac 2011

ANWAR SEMAKIN GELABAH DAN KECUT PERUT BILA 1 MALAYSIA LAUNGKAN DNA

Anwar semakin mengalabah bila 1 Malaysia membuat demonstrasi agar beliau menyerahkan DNA nya untuk di buat perbandingan dengan yang ada di jubur Saiful.Anwar semakin tertekan kerana Anwar takut dan tidak akan menyerahkan sampel darahnya di ambil kerana dengan DNA sudah tentu Anwar takut segala rahsianya akan terbongkar.Sudah tentu Anwar takut sekiranya nanti Wan Azizah tahu kedudukan sebenar selepas di buat ujian DNA nanti.Kerana itu Anwar akan tetap pertahankan tidak akan menyerahkan sampel darahnya diambil.Desakan supaya Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyerahkan sampel asid deoksiribonukleik (DNA) bagi membantu menyelesai- kan misteri lelaki ‘Y’ yang dipercayai meliwat Mohd. Saiful Bukhari Azlan semakin lantang disuarakan rakyat Malaysia.

Ia terbukti apabila pelbagai organisasi termasuk wakil parti politik berkumpul di beberapa tempat di seluruh negara bagi mendesak Anwar memberikan sampel DNA beliau secara sukarela.

Di Machang, KELANTAN, kira-kira 300 ahli Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) Kelantan, menuntut Anwar memberi kerjasama kepada mahkamah selain menunjukkan contoh terbaik kepada masyarakat.

Di MELAKA, sekumpulan orang ramai berhimpun di hadapan Melaka Sentral bagi menyatakan maksud yang sama dengan menuntut Anwar menyerahkan sampel DNA secara sukarela tanpa rasa takut, jika benar beliau tidak meliwat Mohd. Saiful.

“Kami minta Anwar tunjukkan bukti sebenar. Jika dia tidak melakukannya mengapa mesti takut. Beliau perlu berani menghadapi cabaran. Kalau beliau benar, mengapa mesti berlengah untuk menyerahkan sampel DNA,” kata wakil kumpulan tersebut, Yahya Omar.

Di PAHANG, tuntutan sama dibuat melalui Pertubuhan Kebajikan Warisan Kuala Semantan (Pintas), dengan kerjasama Pertubuhan Peribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Pahang dan beberapa pertubuhan belia apabila mereka berdemonstrasi selama 30 minit di Lurah Semantan, Temerloh.

Di PULAU PINANG, demonstrasi diadakan di hadapan Masjid Jamek Jelutong; Masjid Seberang Jaya, Bukit Mertajam; Masjid Simpang Tiga, Tasek Gelugor dan di kawasan lapang berhampiran Plaza Tol Jawi, Nibong Tebal.

Di Ipoh, PERAK, Pejabat DAP, Pas dan PKR negeri diserbu lebih 150 orang ramai termasuk NGO yang terus mendesak Anwar menyerahkan sampel DNA beliau.

Di Alor Setar, KEDAH, Kira-kira 200 ahli pemuda Barisan Nasional (BN) negeri berhimpun di hadapan Masjid Zahir di sini bagi melakukan desakan yang sama.

Kemuncak kepada desakan tersebut kemudiannya adalah demonstrasi di hadapan ibu pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Merchant Square, Tropicana, Petaling Jaya, yang disertai hampir 100 aktivis masyarakat bagi mencabar Anwar supaya berani kerana benar.

Dalam demonstrasi itu, mereka membawa pelbagai sepanduk mengecam Anwar kerana dilihat cuba menyorok di sebalik aspek teknikal undang-undang dan peguamnya, Karpal Singh, bagi mengelak memberi sampel DNA.

Antara bunyi sepanduk tersebut adalah seperti ‘kalau tidak salah, kenapa takut hendak bagi DNA’, ‘DNA Anwar untuk buktikan siapa yang benar’, ‘bayangkan jika anak kamu yang diliwat’ dan ‘hanya DNA Anwar boleh tentukan siapa yang bersalah’.

Menurut Pengerusi GAPS, Hamidzun Khairuddin, rakyat menuntut janji Anwar dalam soal keterbukaan kerana mereka sudah jemu menyaksikan ‘drama’ kes liwat bekas Timbalan Perdana Menteri itu yang berlanjutan sehingga tiga tahun dengan 50 kali penangguhan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH