tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 12 Mac 2011

SIAPA SEBENARNYA PEMBOHONG????

Semua Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO berpeluang menyuarakan pendapat masing-masing berhubung kes salah laku Datuk Seri Anwar Ibrahim pada mesyuarat yang diadakan pada 1998 iaitu ketika Tun Dr. Mahathir Mohamad masih menjadi Perdana Menteri.

Bekas Ketua Wanita UMNO, Datuk Seri Dr. Siti Zaharah Sulaiman berkata, Anwar yang ketika itu masih berada di dalam UMNO turut diberi peluang bercakap bagi mempertahankan dirinya daripada dakwaan tersebut.

“Pada malam itu, saya hadir sebagai Ketua Wanita UMNO. Semua yang hadir diberi peluang untuk bercakap oleh Dr. Mahathir. Sebelum itu, Dr. Mahathir menceritakan perkara yang berlaku termasuk salah laku Anwar dan kemudian menyerahkan kepada kami semua untuk membuat keputusan.

“Semua yang hadir pada malam itu bercakap dan memberi pendapat masing-masing, malah Anwar juga diberi peluang untuk bercakap bagi mempertahankan dirinya daripada tuduhan itu.

“Dia (Anwar) bercakap dalam keadaan marah dengan suara yang tinggi dan menuduh apa yang berlaku itu adalah konspirasi Dr. Mahathir untuk menjatuhkannya,” katanya dalam temu ramah portal UMNO-Online hari ini.

Beliau mengulas tuduhan Anwar bahawa tulisan Dr. Mahathir di dalam bukunya, A Doctor in the House: The Memoirs of Tun Dr. Mahathir Mohamad merupakan satu pembohongan.

Siti Zaharah berkata, selepas semua yang hadir diberi peluang bercakap dan menyuarakan pendapat masing-masing, mesyuarat pada hari itu membuat keputusan untuk memecat Anwar daripada kerajaan dan parti.

Beliau berkata, tuduhan Anwar yang mengatakan dirinya dianiayai dan tidak diberi peluang untuk bercakap serta mempertahankan diri ketika itu adalah tidak benar sama sekali.

Katanya, walaupun ada kalangan ahli MT yang tidak bersetuju Anwar dipecat, namun majoriti yang hadir mahu bekas Timbalan Perdana Menteri itu dipecat daripada jawatannya.

Menurutnya, selepas keputusan itu dibuat, Anwar diminta keluar dari bilik mesyuarat namun beliau enggan melakukannya.

“Tetapi setelah didesak oleh semua ahli MT yang hadir, akhirnya Anwar keluar dengan perasaan tidak puas hati. Sebelum keluar, Anwar sempat mengulang kenyataannya bahawa apa yang berlaku malam itu adalah rancangan Dr. Mahathir dan itu semua sudah dirancang untuk menjatuhkannya,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger