tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 1 Mac 2011

SUDAH SUDAH LA TU POK NIK...JANGAN NANTI JADI MACAM GADAFFI PULAK....

Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini digesa supaya menutup mulutnya daripada mengeluarkan sebarang kenyataan mengelirukan berhubung kedudukan orang Melayu di negara ini.

Presiden Persatuan Pemikir Profesional Melayu Malaysia, Prof. Datuk Dr. Kamaruddin Kachar berkata, Mursyidul Am Pas itu juga tidak sepatutnya mendakwa bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad sebagai pemimpin yang mementingkan orang Melayu lebih daripada agama.

Menurutnya, apa sahaja yang diluahkan Nik Abdul Aziz selama ini, ia jelas bertentangan dengan imejnya yang dilihat sebagai seorang ulama.

"Kita tidak mahu dengar cakap Nik Abdul Aziz lagi. Sudah muak. Makin lama dia cakap, makin ramai yang marah kepadanya. Orang Pas sendiri pun ramai yang marah dengan Nik Abdul Aziz tetapi tidak berani menyuarakannya secara terbuka.

"Nik Abdul Aziz sebelum ini pun sudah banyak mengeluarkan fatwa songsang dan mengelirukan. Dia sebenarnya tidak sayang agama," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini.

Beliau mengulas kenyataan Menteri Besar Kelantan itu yang tidak kisah jika dilahirkan sebagai Orang Asli dan tidak meminta untuk dilahirkan sebagai orang Melayu.

Kata Nik Abdul Aziz, beliau tidak perlu bersyukur kerana dilahirkan sebagai seorang Melayu kerana ia adalah ketentuan Allah kepada setiap manusia di atas muka bumi.

Beliau kemudiannya menyelar Dr. Mahathir kerana mementingkan orang Melayu lebih daripada agama.

Dr. Mahathir sebelum ini menyifatkan Nik Abdul Aziz sebagai pengkhianat orang Melayu kerana sanggup memecahbelahkan perpaduan ummah semata-mata untuk kepentingan politik.

Mengulas lanjut, Kamaruddin berkata, mengenai dakwaan mengatakan Dr. Mahathir menyisihkan agama, Nik Abdul Aziz seharusnya berhati-hati mengeluarkan dakwaan berkenaan.

"Saya rapat dengan Dr. Mahathir semasa menjadi Ketua Pengarah Biro Tata Negara (BTN) dahulu. Beliau seimbang dan perjuangkan Melayu serta Islam. Dr. Mahathir tidak pernah mencicirkan Islam dan juga Melayu.

"Sudah-sudahlah Nik Abdul Aziz. Tutup mulut," tegasnya.

Sementara itu, Timbalan Yang Dipertua Kebangsaan Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Omar Salleh berkata, Menteri Besar Kelantan itu sepatutnya dilahirkan sebagai Melayu Singapura memandangkan beliau dan Pas memartabat Lee Kuan Yew sebagai pemimpin yang perlu disanjung tinggi.

Jelasnya, Nik Abdul Aziz selama ini menganggap Menteri Mentor Singapura jauh lebih mulia daripada mana-mana pemimpin Islam di tanah air sendiri.

"Nik Abdul Aziz juga berpendapat bahawa nasib orang Melayu dan Islam di Singapura juga lebih baik daripada Melayu dan Islam di Kelantan. Ini memang betul kerana 20 tahun Nik Abdul Aziz menjadi Menteri Besar Kelantan, tiada sebarang kemajuan jika dibandingkan dengan Singapura.

"Oleh itu, di mana maruah Nik Abdul Aziz sebab beliau makan gaji buta tanpa buat kerja?

"Nik Abdul Aziz hanya pandai memperalatkan ayat al-Quran untuk mengaburi mata rakyat Kelantan supaya rakyat tidak berani mempersoalkan kewibawaan beliau sebagai Menteri Besar," tambahnya.

1 ulasan:

  1. Pok Nik dah buka mulut busuk nya. Dia 'maki' PM pasal Qardhawi dalam blog goblok nya yg tak boleh dikomen..

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH