tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 1 Julai 2010

ANWAR IBARAT SESUMPAH LIDAH BERCABANG

Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin menggelar Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai 'sesumpah luar biasa", mendasarkan kepada satu laporan dalam akhbar Washington Post.

Artikel yang diterbitkan Isnin lalu itu berkata Anwar memberitahu kawan-kawannya di Amerika Syarikat bahawa beliau menyesal menggunakan istilah seperti 'pencerobohan Zionis '.

"(Beliau) menghabiskan banyak masa memberi penjelasan kepada teman-teman lama, termasuk pengerusi jawatankuasa halehwal luar negara Howard Berman dan beberapa pemimpin Yahudi," tulis Jackson Diehl dalam artikel bertajuk 'Flirting with zealotry in Malaysia'.

Diehl merupakan timbalan pengarang untuk halaman pengarang The Washington Post.

Anwar juga dipetik berkata beliau menyesal menggunakan istilah 'pencerobohan Zionis' dan menegaskan yang beliau harus lebih berhati-hati menggunakan istilah tersebut, jangan sampai menyebabkan timbul salah faham.

Khairy (kanan) berkata perkara itu membuktikan pelbagai wajah Anwar.

"Baru beberapa minggu lalu, beliau berdemonstrasi di luar Kedutaan Amerika Syarikat, dan sekarang, beliau mohon maaf di AS," katanya.

Khairy yang juga ahli parlimen Rembau meminta bekas timbalan perdana menteri itu menjelaskan tindakan itu kepada rakyat.

"Anwar harus menjelaskan apa yang sebenarnya berlaku. Ini sangat serius," katanya kepada wartawan di lobi Parlimen hari ini.

Dalam reaksinya pula, anak perempuan Anwar, ahli parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah berkata ia menunjukkan ayahnya konsisten dalam usahanya berdialog dengan pihak Barat dengan tujuan untuk menghentikan pencerobohan dan keganasan Yahudi terhadap rakyat Palestin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger