tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 3 Julai 2010

UMNO HARUS KUAT DAN TIDAK AKAN TENGGELAM

Umno diingatkan supaya tidak tenggelam dengan peranan yang dimainkan oleh pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dalam usaha memperjuangkan hak dan kepentingan orang Melayu.Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, parti itu tidak perlu takut untuk memainkan peranannya bagi membela hak Melayu yang menjadi wadah perjuangannya selama ini.Sekarang ini ada orang kata sesetengah NGO yang ada lebih lantang daripada Umno, seolah-olah perjuangan membela nasib Islam dan bangsa lebih diambil berat oleh kumpulan NGO.Sedangkan agenda itu adalah agendakita, tapi sekarang Umno macam tenggelam... kita tidak dilihat sehebat dulu, kenapa Umno dilihat lesu?

Umno sebagai wadah perjuangan orang Melayu tidak harus rasa takut untuk terus bersuara dengan lantang bagi pertahankan hak Melayu,kepentingan Melayu, agama Islam dan bahasa Malaysia," katanya semasa menyampaikan ucapan perasmian pada mesyuarat Umno Bahagian Putrajaya di sini malam ini.Muhyiddin yang juga Pengerusi Badan Perhubungan Umno Wilayah Persekutuan berkata, ahli parti tidak perlu takut jika dilihat terlalu bersifat ultra Melayu.Jangan takut kalau orang tuduh kita terlalu ultra Melayu, itu memang hak kita... kalau kita tak sedia pertahankannya, orang akan persoalkan pula apa tujuan perjuangan kita.Tapi ingin saya tegaskan, dalam masa yang sama kita tetap jaga kepentingan kaum lain," katanya.

Selain itu Timbalan Perdana Menteri juga menyeru supaya ahli Umno tidak leka dan mengambil mudah tanggungjawab yang ada terutamanya bagi menghadapi pilihan raya umum akan datang.Di Putrajaya kita menang dulu, tapi kita jangan ambil mudah, trend semasa sudah berubah.Dalam situasi sekarang ini waktu kita tak banyak, adakah kita punya cukup masa untuk turun ke bawah buat perubahan... inilah cabaran yang harus kita hadapi sekarang," katanya.Katanya lagi, Umno bersama parti komponen lain dalam Barisan Nasional (BN) perlu bergerak pantas untuk mendekati dan memahami kehendak rakyat.Umno sepatutnya perlu bergerak lebih pantas, kita perlu ambil tahu apayang dikehendaki oleh rakyat... sebab itulah kita anjurkan program Juara Rakyat," katanya.

Tambah Muhyiddin lagi, menjelang pilihan raya umum akan datang, parti itu perlu mengambil langkah yang lebih radikal bagi meningkatkan keyakinan rakyat.Dalam tempoh yang begitu singkat, kita perlu mempelopori langkah yang radikal iaitu dengan memulihkan keyakinan ahli parti dan masyarakat bahawa Umno masih berupaya bangkit dan berubah melalui Gagasan1Malaysia seperti yang dilaungkan oleh Perdana Menteri.Kita perlu yakinkan rakyat bahawa perjuangan Umno adalah perjuanganyang betuln" katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH