tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 10 Julai 2010

PAS JANGAN CUBA BOHONG RAKYAT

Pemimpin Pas digesa supaya tidak terus membohongi rakyat bahawa DAP telah menerima Islam atas alasan kedua-dua parti boleh duduk bersama dalam pakatan pembangkang sehingga berjaya mencipta kejutan pada pilihan raya umum lalu.

Ahli Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali berkata, kenyataan Karpal Singh yang menolak konsep tersebut sudah cukup untuk membuktikan bahawa DAP telah menolak negara Islam kerana beliau adalah pengerusi parti tersebut.

Malah beliau berkata, Karpal telah berulang kali mengeluarkan kenyataan yang sama dan Pas tidak perlu menunggu kenyataan secara rasmi daripada DAP untuk mengesahkan penolakan parti itu terhadap penubuhan negara Islam.

"Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz berkata dia hairan kenapa DAP tolak negara Islam. Bagi saya perkataan hairan itu cukup untuk menghairankan saya, kenapa Pas boleh percaya DAP, ini yang menjadikan saya hairan.

"Justeru itu, wajar Pas dan Nik Aziz berbohong kepada rakyat bahawa selama ini sejak Pas berkawan dengan DAP, DAP telah menerima Islam.

"Berhentilah memesong orang dengan ceramah-ceramah di kampung sebab kenyataan Karpal adalah kenyataan DAP kerana beliau pengerusi parti itu, lagi pun Kit Siang dan Guan Eng sudah bercakap sebelum ini," katanya selepas pertemuan ringkas dengan dengan Presiden Gabungan Persatuan Cina Malaysia (Hua Zong), Tan Sri Pheng Yin Huah di sini hari ini.

Pertemuan tersebut diadakan secara kebetulan di sebuah hotel di sini dan mereka berdua sempat bertukar pendapat mengenai isu semasa negara termasuk perkembangan politik tanah air.

Sementara itu di KUALA LUMPUR, Ibrahim berkata, perpecahan di kalangan kaum Melayu menyukarkan tugas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk membahagi-bahagikan kekayaan negara secara adil mengikut latar belakang sosioekonomi sesuatu kaum.

Katanya, Perdana Menteri menghadapi dilema dalam perjuangan untuk membela ekonomi kaum bumiputera akibat perpecahan di kalangan Melayu sendiri yang sentiasa berbalah, tidak boleh bersatu dan berterusan merebut kuasa.

"Ada golongan Melayu yang tidak sedar diri sehingga sanggup menggalakkan pembahagian kekayaan negara secara sama rata untuk semua kaum dan bukannya secara adil mengikut sosioekonomi.

"Perpecahan Melayu juga membawa kepada kaum lain lebih berani untuk menekan kerajaan. Jika kita cakap mengenai kepentingan kaum Melayu lebih sedikit, kaum lain akan marah.

"Namun, Perdana Menteri perlu yakin dengan perjuangan untuk bumiputera, sementara orang Melayu sendiri perlu bersatu menyokong usaha pembahagian secara adil ini tanpa mengira parti atau ideologi politik," katanya.

Beliau mengulas gesaan bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad supaya pembahagian kekayaan negara tidak dibuat secara sama rata untuk semua tetapi secara adil mengikut tahap sosioekonomi sesuatu kaum.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH