tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 1 Julai 2010

ULAMA MASUK UMNO:SIAPA TIPU SIAPA SEKARANG

Beberapa pihak yang mendakwa diperdaya Umno dicabar mendedahkan identiti individu yang bertanggungjawab membawa mereka ke majlis serahan borang keahlian kepada presidennya Datuk Seri Najib Razak Jumaat lalu.

Jurucakap kepada 40 ulama muda Umno, Fathul Bari Mat Jahaya berkata, Mohd Hosni Mubarak Abdul Hamid - yang sering mengulangi dakwaan ditipu 'menyertai' Umno - hendaklah tampil menjelaskan perkara itu supaya masyarakat dapat menilainya.

"Buat masa ini kami tidak mahu layan dia (Hosni). Amat tidak cerdik untuk melayannya. Kalau dia dakwa ditipu? Siapa tipu dia?

"Biar dia jelaskan siapa yang bawanya datang (ke majlis itu)? Saya minta dia dedahkan dua perkara ini sahaja dalam siri ceramahnya," kata Fathul ketika ditanya langkahnya bagi menangani dakwaan berterusan Hosni terhadap kumpulan mereka.

young ulama join umno 250610 02 Selepas tampil dengan dakwaan itu awal minggu ini, Mohd Hosni dilaporkan mengulanginya berkali-kali, termasuk kepada pihak media dan di pentas ceramah pembangkang.

Tiga lagi rakannya turut didakwa berkongsi nasib yang sama.

Selain mereka, laman web PAS Harakahdaily juga melaporkan seorang lagi ulama daripada Perlis Abdul Wahab Abdullah juga mendakwa ditipu menyertai Umno.

Ketika dihubungi Malaysiakini hari ini, Fathul sekali lagi mengulangi penafiannya bahawa Hosni, tiga rakannya dan Abdul Wahab tidak termasuk dalam senarai kumpulan ulama muda yang menyertai Umno.

"Mereka tidak ada dalam senarai kami," kata Fathul yang juga anak bekas mufti Perlis Mat Jahaya Hussin.

Sementara itu, ketua kumpulan 40 ulama itu Fadlan Mohd Osman pula berkata pihaknya tidak pernah menerima borang permohonan menjadi ahli Umno daripada kesemua nama yang dilaporkan membuat penafian itu.

"Kami memang tak ada panggil dia. Kalau dia kata dia ditipu, bukan kami yang menipunya," kata Fadlan yang juga pensyarah pengajian Islam di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH