tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 5 Julai 2010

ULAMA MUDA TOLAK IDEOLOGI PAS

Penyertaan 40 ulama muda sebagai ahli UMNO, baru-baru ini membuktikan golongan itu menolak ideologi Islam dibawa PAS, kata Setiausaha Kerja UMNO, Datuk Ab Rauf Yusoh.

Beliau berkata, keputusan untuk menjadi ahli UMNO juga dibuat selepas kumpulan itu mengkaji dan meneliti peranan UMNO dalam menegakkan syiar Islam sejak negara mencapai kemerdekaan.Malah, kehadiran ilmuwan muda dalam UMNO mengetepikan tohmahan dilemparkan PAS terhadap UMNO selama ini. Berdasarkan perbincangan dengan mereka (ilmuwan muda), kemasukan dalam UMNO adalah ikhlas untuk membantu UMNO dalam banyak isu agama diputarbelitkan pembangkang, katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

Baru-baru ini, 40 ulama muda profesional, termasuk berkelulusan sarjana dan doktor falsafah diketuai Pensyarah Fakulti Pengajian Islam Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Fadlan Mohd Othman menyerahkan borang keahlian kepada Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Razak.

Ab Rauf menjelaskan, kemasukan kumpulan itu juga tanpa dijanjikan atau meminta sebarang jawatan, malah tidak diberi layanan istimewa.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH