tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 3 Disember 2010

HANYA NIK AZIZ SORANG YANG SOKONG KIT SIANG

Ramai pemimpin Pas tidak setuju dengan cadangan Anwar untuk melantik Kit Siang sebagai TPM,malah tidak pernah di bincangkan dalam mesyuarat PR.Hanya Pok Nik yang setuju Kit Siang di lantik.Kenapa dalam barisan kepimpinan tertinggi Pas pun tidak sehaluan dalam perkara besar ini.Kerana itulah Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa (gambar) menegaskan pakatan pembangkang tidak pernah membincangkan pelantikan Penasihat DAP, Lim Kit Siang sebagai Timbalan Perdana Menteri jika mereka memenangi pilihan raya umum akan datang.

Malahan, kata beliau, hal pelantikan Kit Siang serta pelantikan mana-mana pemimpin pakatan pembangkang sebagai Timbalan Perdana Menteri pada masa depan juga tidak pernah dibincangkan di kalangan pimpinan tertinggi Pas.

"Kami langsung tidak pernah berbincang mengenai pelantikan Kit Siang sebagai Timbalan Perdana Menteri baik di peringkat Pakatan Rakyat mahu pun pimpinan Pas.

"Jadi, saya menganggap hal pelantikan jawatan Timbalan Perdana Menteri di kalangan Pakatan Rakyat bukan merupakan isu (non issue)," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia hari ini.

Nasharudin diminta mengulas kenyataan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang mengatakan beliau tidak mempunyai masalah dengan pelantikan Kit Siang ke jawatan itu jika pakatan pembangkang berjaya menguasai kerajaan selepas Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13.

Dalam sidang akhbar di Kota Bharu semalam, Nik Abdul Aziz mengatakan beliau bersedia menerima cadangan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim mengenai pelantikan Kit Siang itu selagi ia tidak bercanggah dengan dasar Islam dan negara.

Anwar menyatakan cadangan pelantikan Kit Siang tersebut dalam wawancara dengan akhbar Sin Chew Daily yang disiarkan Jumaat lalu.

Dalam pada itu, Nasharudin enggan menyatakan beliau juga tidak mempunyai masalah dengan pelantikan Kit Siang ke jawatan tersebut kerana mendakwa belum membaca kenyataan penuh Nik Abdul Aziz.

1 ulasan:

  1. Saya masih mengharapkan perjuangan PAS seperti dahulu, perjuangan yang jelas untuk diperjuangkan...tetapi kini setelah Nik Aziz menjadi penentu, dasar perjuangan PAS telah tersasar jauh....! juga jauh dihati saya.
    Berdirilah PAS dengan bermaruah tanpa PKR dan DAP terutamanya, kembalilah pada perjuangan asal semoga kita rakyat Malaysia dapat
    keberkatan daripada perjuangan PAS.
    Kembalilah kepada perjuangan asal..!

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH