tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 2 Disember 2010

NIK AZIZ SANGGUP BUAT APA SAHAJA DEMI DENDAM KESUMAT PADA UMNO

Bekas Naib Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Muhammad Zahid Md. Arip hari ini menyifatkan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sebagai seorang pemimpin yang sanggup melakukan apa sahaja demi melunaskan dendamnya terhadap UMNO dan Barisan Nasional (BN).

Justeru katanya, tidak hairanlah sekiranya Menteri Besar Kelantan itu sanggup membelakangkan bangsa dan agamanya untuk tujuan itu.

"Saya cabar beliau (Nik Aziz) supaya menunjukkan nas atau dalil yang mewajarkan pelantikan pemimpin bukan Islam seperti Kit Siang selaku orang nombor dua dalam kerajaan.

"Menteri Besar Kelantan itu sebenarnya hanya mahu bermain dengan api dan mencetuskan huru-hara sahaja, sama seperti Anwar Ibrahim," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Nik Abdul Aziz hari ini menegaskan beliau tiada masalah jika Penasihat DAP, Lim Kit Siang dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri sekiranya pakatan pembangkang berjaya membentuk kerajaan selepas pilihan raya umum akan datang.

Kata Menteri Besar Kelantan itu, beliau bersedia menerima cadangan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim tersebut selagi ia tidak bercanggah dengan dasar Islam dan negara.

Sementara itu, Muhammad Zahid memberitahu, Nik Abdul Aziz tidak sepatutnya membandingkan jawatan Timbalan Perdana Menteri itu dengan jawatan Menteri atau Timbalan Menteri kerana bila-bila masa sahaja sesiapa yang jadi Timbalan Perdana Menteri akan naik menjadi Perdana Menteri.

"Sehubungan itu, saya percaya, semua ini tidak lebih daripada hanya satu perangkap oleh pembangkang termasuk Pas untuk memainkan isu-isu sensitif bagi menarik sokongan rakyat," ujar beliau.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH