tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 15 November 2009

ANWAR NIZAR KUTU BERAHAK:SIASAT SEGERA NIK AZIZ DAN MENANTU

SPRM wajar menyiasat segera TGNA yang pemergiannya ke Mekah telah ditaja oleh sebuah syarikat yang ada kepentingan dengan kerajaan negeri.Pergerakan Pemuda UMNO Kelantan hari ini menyerahkan memorandum kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang meminta supaya siasatan ke atas Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Nik Mat dan menantunya Ir. Abdul Ariffahmi Abdul Rahman yang juga Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PBMK), disegerakan.Memorandum itu diserahkan oleh Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Kelantan, Anuar Sapian kepada Penolong Pengarah SPRM Kelantan, Muhamad Hafiz Hamzah pada kira-kira pukul 11.30 pagi di pejabat SPRM negeri di Wisma Persektuan, di sini.

Memorandum lapan muka surat itu antara lain meminta SPRM menyiasat dengan segera pengakuan Mursyidul Am PAS itu yang beliau ditaja oleh pihak tertentu melalui pakej VVIP bernilai RM65,000 bagi menunaikan haji tahun ini.Dua hari lepas Nik Abdul Aziz mengumumkan yang beliau membatalkan hasrat untuk menunaikan haji tahun ini berikutan berita penajaannya ke tanah suci Mekah itu diperbesar-besarkan oleh media. SPRM juga disarankan juga agar menyiasat pelantikan menantu Nik Abdul Aziz, Ir Abdul Ariffahmi Abdul Rahman sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) kerana dirasakan telah wujud keraguan yang munasabah dalam pelantikan itu

JANGAN KATA TG TIDAK MELAKUKAN RASUAH.JADI AMAT WAJAR SEKALI SPRM SEGERA MENYIASAT TG SAMA ADA BERLAKU PEMBERIAN RASUAH KERANA DIMAKLUMKAN YANG SYARIKAT YANG MENAJA TG ADALAH SYARIKAT YANG MENERIMA PEMBERIAN KONTRAK DARI KERAJAAN NEGERI UNTUK PEMASANGAN IKLAN DINEGERI KELANTAN.

KADANG KADANG KITA MERASA PELIK DENGAN PAS DAN TG DIMANA PEMBERIAN SESUATU YANG KITA RASAKAN RASUAH ADALAH SEDEKAH BAGI TG.KALAU BETUL SYARIKAT BERKENAAN INGIN BERBAKTI DENGAN KERAJAAN NEGERI ,WAJAR SYARIKAT TERBABIT MELALUI TG DERMAKAN DUIT SEBANYAK ITU UNTUK MENAJA RAKYAT KELANTAN YANG TIDAK BERKEMAMPUAN UNTUK MENUNAIKAN HAJI.

SEBAGAIMANA YANG DINYATAKAN OLEH TG SENDIRI YANG MANA BELIAU SEBENARNYA MAMPU UNTUK KEMEKAH DENGAN PERBENLAJAAN SENDIRI ,TAPI KENAPA TG MASIH MENERIMA TAJAAN SEDANGKAN TG SENDIRI MENYATAKAN YANG TG MAMPU PERGI DENGAN DUIT SENDIRI.

MUNGKIN BANYAK LAGI YANG SYARIKAT BERKENAAN SUMBANGKAN PADA TG UNTUK KEPENTINGAN TG.MUNGKIN INI SATU PERINGATAN PADA TG AGAR BERHATI HATI DIMASA DEPAN AGAR TIDAK LAGI MENERIMA SUMBANGAN UNTUK KEPENTINGAN SENDIRI.KALAU BENAR TG SEORANG YANG BERKEMAMPUAN LEBIH BAIK TG PERGI KEMEKAH DENGAN DUT HASIL SENDIRI.SEBAB SEKIRANYA TG TERIMA SUMBANGAN DARI PIHAK LAIN MAKA INILAH YANG AKAN TERJADI....RAKYAT AKAN PERTIKAIKAN KENAPA SEBAGAI SEORANG YANG BERKEMAMPUAN TG TIDAK PERGI DENGAN DUIT DARI HASIL TG SEBAGAI SEORANG MB.

1 ulasan:

  1. NASIB BAIK SUNGGUH TGNA. ORANG RAMAI DAN MEDIA GI BUAT GEGER DULUAN. KALU DIA SEMPAT PERGI DULU LAGI JELAS. JANGAN KATA TAK TAHU LAK. PEMIMPIN KENA BIJAK SEMAK APA APA YANG NAK DITERIMA.

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH