tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 17 November 2009

ANWAR NIZAR XXXXX:ANWAR MESTI DAPAT IMBUHAN LAIN

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim diminta membuat penjelasan sama ada terdapat imbuhan lain yang diterima oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim selain elaun bulanan tetap RM1.

Ahli Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali berkata, beliau tidak percaya Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu menerima pelantikan sebagai penasihat ekonomi negeri dengan elaun hanya RM1.

Katanya, ini kerana Anwar perlu bekerja keras untuk memajukan ekonomi sekali gus memerlukan keperluan lain yang melibatkan kewangan.

"Contohnya, Anwar pasti memerlukan pejabat khas sendiri, kenderaan sendiri dan elaun perjalanan ke mana-mana.

"Sekiranya imbuhan itu diterima oleh Anwar, ia melibatkan kos yang banyak sehingga boleh mencecah puluhan ribu ringgit.

"Justeru, saya gesa Menteri Besar untuk jelaskan lebih terperinci, adakah Anwar layak menerima kemudahan seperti itu atau benarkah Anwar hanya menerima RM1,'' katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau mengulas pelantikan Anwar sebagai penasihat ekonomi kepada kerajaan negeri Selangor baru-baru ini dengan dibayar elaun RM1 sebulan.

Ibrahim berkata, beliau turut berasa musykil dengan jawatan yang baru diterima oleh Anwar itu kerana ia memperlihatkan kerajaan negeri sedang memberi kemudahan kepada penasihat PKR itu.

Kata beliau, terdapat kemungkinan Anwar akan menggunakan jawatan barunya itu untuk pergi ke luar negara bagi menguruskan hal-hal yang berkaitan kepentingan peribadi beliau.

"Kita tidak mahu rakyat terpedaya dengan pelantikan tersebut kerana sekiranya benar beliau menerima imbuhan lain selain elaun tetap, pasti wang yang digunakan untuk kemudahan beliau itu adalah wang rakyat.

"Oleh itu, kita berkeras mahu Abdul Khalid membuat satu kenyataan yang jelas berhubung kemudahan-kemudahan lain yang diterima oleh Anwar selain elaun RM1,'' ujarnya.

Mengenai dakwaan pelantikan Anwar sebagai senjata halus bagi mengukuhkan kedudukan Naib Presiden PKR, Azmin Ali di Selangor, beliau berkata, ia bukan alasan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH