tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 18 November 2009

ANWAR NIZAR SUKA MAIN XXXXX:SELANGOR SEDIAKAN KEMUDAHAN UNTUK ANWAR

Inilah yang sebenarnya Anwar inginkan bila kerajaan Selangor akan memberi kemudahan pada Anwar sebagai penasihat ekonomi Selangor.Kerajaan Selangor bersedia untuk memberikan kemudahan termasuk elaun kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim selaku penasihat ekonomi negeri itu.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berpendapat Anwar layak menerima kemudahan seperti pejabat dan kenderaan termasuk elaun mesyuarat selaku pemegang jawatan berkenaan.

Bagaimanapun, katanya, kemudahan berkenaan hanya akan diberikan jika Penasihat PKR itu bersetuju untuk menerimanya.

''Saya pernah jadi penasihat kepada sebuah bank Islam antarabangsa dan kemudahan seperti pejabat, kenderaan adalah biasa termasuk elaun mesyuarat yang dikenali sebagai 'di luar poket' (kemudahan yang diterima selain gaji).

''Dalam soal Anwar ini, jika beliau setuju, kita akan beri dan jika beliau tak setuju, kita tak berilah," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas pelantikan Anwar sebagai Penasihat Ekonomi kerajaan negeri berkuat kuasa serta-merta pada 13 November lalu dengan bayaran gaji RM1.

Pelantikan tersebut dibuat kerana Ahli Parlimen Permatang Pauh itu dikatakan mempunyai pengalaman luas dalam bidang kewangan dan ekonomi termasuk pernah memegang beberapa jawatan penting dalam institusi berkaitan bidang itu.

Bagaimanapun, pelantikan itu mendapat reaksi pelbagai pihak termasuk bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Menurut Dr. Mahathir, pelantikan Anwar akan mengundang implikasi negatif terhadap ekonomi Selangor termasuk kemungkinan negeri itu berhadapan risiko muflis.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH