tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 5 November 2009

ANWAR NIZAR PEROSAK BANGSA=T:PEMBANGKANG CUBA HERET PM KE JAWATANKUASA KHAS

Cubaan Dr. Dzulkefly Ahmad (Pas-Kuala Selangor) mengemukakan usul merujuk Perdana Menteri ke Jawatankuasa Khas Parlimen berhubung isu royalti minyak kepada Kelantan ditolak Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia.

Menurut Pandikar Amin, Datuk Seri Najib Tun Razak yang juga Menteri Kewangan pada sesi soal jawab lisan sebelum itu didapati tidak melakukan sebarang kesalahan.

Dzulkefly yang tidak berpuas hati dengan pendirian Najib memberi wang ihsan kepada Kelantan mulai tahun depan mendakwa, keputusan Perdana Menteri itu dibuat tidak selari syarat pemberian royalti kepada negeri-negeri berdasarkan Akta Kemajuan Petroleum 1974.

“Di dalam Akta Kemajuan Petroleum tidak ada syarat yang menyatakan untuk membolehkan negeri-negeri mendapat lima peratus royalti minyak, petroleum itu mesti diperoleh dalam lingkungan tiga batu nautika daripada pesisir pantai,” katanya.

Bagaimanapun, Pandikar Amin menegaskan: “Dalam sesi soal jawab apa pun, jawapan oleh sesiapa termasuk Perdana Menteri boleh dikatakan menyeleweng kalau memenuhi tiga syarat iaitu fakta memang tak betul, yang menjawab tahu fakta itu tidak betul dan meneruskan hujah dan ketiga ada niat hendak menyelewengkan.

“Jawapan tadi daripada Yang Amat Berhormat Perdana Menteri bagi saya tidak melanggar mana-mana peraturan mesyuarat.”

Keputusan Pandikar Amin itu terus disanggah beberapa ahli Parlimen pembangkang lain seperti Datuk Mahfuz Omar (Pas-Pokok Sena) dan M. Kulasegaran (DAP-Ipoh Timur).

Pandikar Amin kemudian menjelaskan, ahli-ahli Parlimen berkenaan seharusnya mengikut peraturan Dewan dengan mengemukakan usul mereka terlebih dahulu sebelum membangkitkan perkara itu dalam persidangan.

1 ulasan:

  1. Ni lagi seorang MP PAS yang sebok hal negeri orang.

    ..."Apapun rakyat Kelantan mesti bersyukur dan terbukti Kerajaan Malaysia dan PM kita itu baik."

    Negeri Sendiri bergolak, Islam diinjak-injak dia lepas diri.

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH