tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 26 Jun 2010

AZMIN PERNAH TEGUR MB SELANGOR

Yang sebenarnya kerusi MB Selangor adalah idaman Azmin dan kerana itulah Azmin bersungguh sungguh ingin menyingkirkan Khalid Gagap.Kerana itulah Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohamed Azmin Ali mengakui pernah menegur Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan barisan kepimpinannya berhubung beberapa isu di negeri ini termasuk hal ekonomi.

Menurut beliau, amalan kerenah birokrasi yang masih diamalkan dalam pentadbiran kerajaan negeri perlu dihentikan serta-merta.

"Sebelum kita ke Putrajaya, kita nak pastikan bahawa Selangor dapat ditadbir secara terbaik, sebab itu pentadbiran negeri mesti kurang kerenah birokrasi dalam negeri ini, kelulusan mesti cepat, telus dan bertanggungjawab.

"Teguran yang dibuat berdasarkan hasil maklum-balas masyarakat perniagaan di Selangor... birokrasi mesti dihentikan serta-merta," katanya ketika ditemui pada program pemukiman PKR di sini hari ini.

Bagaimanapun Mohamed Azmin menafikan beliau mengetuai barisan Ahli Parlimen mendesak supaya Abdul Khalid disingkirkan daripada jawatannya.

"Kita tegur, kita bukan minta Tan Sri Khalid untuk digugurkan... kami tak pernah kata Tan Sri Khalid mesti dipecat," katanya.

Sementara itu mengulas mengenai laporan media bahawa terdapat 15 Ahli Parlimen parti itu merancang untuk menggulingkan Abdul Khalid, beliau berkata: "Tak ada pakatan 15 Ahli Parlimen... yang ada Pakatan Rakyat sahaja.

"Sebagai pemimpin yang bertanggungjawab, kita sayang dengan Menteri Besar, sayang dengan kerajaan negeri, sebab itu kita perlu tegur," katanya.

Bagaimanapun Mohamed Azmin berkata, beliau kecewa kerana selepas sebulan teguran berkenaan dibuat semasa Kongres PKR di Kota Baru baru-baru ini, tiada tindakan proaktif diambil oleh Abdul Khalid dan barisan exconya.

"Saya dan pimpinan (PKR) merasakan Menteri Besar dan pasukan exconya perlu memberikan perhatian secara serius terhadap teguran yang dibuat oleh ahli parti di kongres.

"Tapi malangnya setelah sebulan kongres berlangsung, kita belum nampak ada satu tindakan yang proaktif untuk mengambil perhatian tentang teguran ahli parti... itu sahaja," katanya.

Katanya lagi beliau sentiasa mendokong kepimpinan Abdul Khalid untuk memajukan Selangor, namun berharap satu tindakan segera diambil bagi menangani pelbagai isu yang timbul di negeri ini.

"Mesej kita ialah masalah ini perlu dipandang serius, kritikan ini perliu ditangani segera, saya dukung sepenuhnya kepimpinan Tan Sri Khalid sebagai Menteri Besar, namun sebagai Menteri Besar, aduan perlu ditangani segera,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH