tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 10 Jun 2010

HANYA INI LAH YANG AL JUBURI TAHU..RAKYAT DIJUBURNYA

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Nazri Aziz menilai rancangan Datuk Seri Anwar Ibrahim hendak mengadakan roadshow ceramah di seluruh negara jika dikenakan hukuman oleh Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Parlimen berhubung isu Apco satu ugutan.

“Mana boleh ugut jawatankuasa yang sedang menjalankan siasatan,” katanya ketika diminta mengulas apa yang disuarakan oleh Ketua Pembangkang itu dalam ceramahnya di Stadium Selayang Selasa malam.

Nazri ditemui Agendadaily di lobi Parlimen, Rabu.

Dalam ceramah itu Ahli Parlimen Permatang Pauh itu sudah menggambarkan seolah-olah beliau akan dikenakan hukuman kerana mendakwa konsep 1 Malaysia diciplak dari 1 Israel dan mengenai isu Apco Worldwide.

Mengenai kenyataan Anwar yang mahu beliau dan peguamnya dibenarkan mendengar keterangannya, Nazri berkata, Anwar boleh bawa sesiapa sahaja.

“Saya tak takut. Saya anak jantan. Usahkan peguam, dia juga boleh bawa bapa, mertuanya serta seluruh keluarganya untuk mendengar keterangan saya dan pegawai Apco pada jawatankuasa itu,” kata Nazri.

Sementara itu, jawatankuasa berkenaan Rabu menangguhkan mendengar keterangan Nazri dan CEO Apco Worldwide, Brad Staples sehingga satu tarikh yang tidak dimaklumkan, sama seperti keputusan jawatankuasa itu menangguhkan mendengar keterangan Anwar, pada Selasa.

Keputusan itu dibuat setelah Nazri dan Staples menunggu selama sejam setengah.

Nazri yang ditanya wartawan mengenai punca penangguhan itu, menjelaskan bahawa beliau sendiri tidak tahu sebabnya.

“Saya cuma diberitahu bahawa pendengaran keterangan kami ditangguh sehingga ke tarikh yang akan diberitahu kelak,” katanya.

Usaha Anwar mahu membawa peguam mendengar keterangannya kepada jawatankuasa berkenaan tidak berhasil apabila ia ditolak .

Anwar yang tidak berpuashati dengan keputusan itu, berkeras mahu peguamnya turut serta dalam pendengaran tersebut atas alasan itu adalah haknya sebagai yang kena tuduh.

“Saya yang kena tuduh dan menghadapi kemungkinan hukuman penggantungan dari parlimen. Maka saya berhak dengar apa yang diperkatakan oleh Nazri dan Apco. Mereka boleh nafi tetapi segala dokumen dan perjanjian pada saya,” kata Anwar.

Beliau memberitahu pemberita demikian di lobi Parlimen selepas dimaklumkan keputusan itu oleh jawatankuasa berkenaan pagi Rabu.

Anwar mempertikaikan keputusan Pengerusi jawatankuasa itu,Tan Sri Pandikar Amin Mulia semalam yang membenarkan beliau membawa peguam tetapi jawatankuasa pula menolaknya.

Beliau juga mendakwa tidak tahu bahawa Nazri dan Brad Staples dipanggil memberi keterangan kepada jawatankuasa itu

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger