tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 18 Ogos 2010

KHALID SAMAD SEMAKIN TERDESAK

Tindakan Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad menawarkan kawasan baru yang lebih besar kepada sebuah syarikat pengeluar minuman keras bertujuan memancing undi bukan Melayu untuk terus kekal sebagai wakil rakyat di Shah Alam.

Ketua UMNO Bahagian Shah Alam, Datuk Ahmad Nawawi Md. Zin berkata, sudah menjadi kebiasaan untuk mana-mana pemimpin Pas di Selangor menggadai perjuangan asal mereka untuk menubuhkan negara Islam sehinggakan tergamak membuat keputusan kontroversi asalkan boleh kekal memegang kuasa.

"Cadangan Khalid jelas menunjukkan beliau begitu terdesak kerana Pilihan Raya Umum Ke-13 sudah semakin hampir dan keadaan di Selangor mutakhir ini menampakkan pengundi Melayu sudah mula jelik dengan Pas yang menjadi kuda tunggangan DAP.

"Oleh itu, Khalid tiada pilihan dan terpaksa mengemis undi bukan Melayu untuk pastikan Pas dapat mempertahankan kerusi Parlimen Shah Alam dan seterusnya kekal berkuasa di Selangor," katanya kepada Utusan Malaysia di sini.

Beliau mengulas tindakan Khalid yang mencadangkan kawasan baru lebih luas di Pelabuhan Klang kepada kilang berkenaan ketika Yang Dipertua Pas Shah Alam itu mengadakan lawatan ke kilang tersebut pada 5 Ogos lalu.

Ahmad Nawawi turut mempersoalkan tindakan Khalid itu kerana sebelum berkuasa, Pas Selangor begitu lantang menegaskan ia mahu menutup kilang arak tetapi setelah berkuasa pendirian mereka bertukar.

"Sekiranya ditawarkan sebuah kawasan baru, bagaimana pula dengan kos perpindahan ke kawasan baru itu nanti?

"Sudah menjadi kelaziman pihak yang menawarkan sesuatu terpaksa menanggung segala-galanya. Apakah kerajaan negeri akan membelanjakan duit rakyat semata-mata mahu membantu sebuah syarikat arak membesarkan hasil jualannya?

"Jadi, Khalid seharusnya menumpukan kepada tanggungjawab untuk menunaikan janji-janji dalam manifesto pakatan pembangkang sebelum mereka menang pada Pilihan Raya Umum Ke-12 lalu," katanya.

Beliau berkata, masih terdapat banyak perkara yang dijanjikan pakatan pembangkang dalam manifesto mereka masih belum dikotakan.

Antara janji itu ialah bantuan RM75 sebulan bagi setiap anak yang dihantar ke pusat asuhan dan elaun untuk ibu tunggal yang layak.

Turut belum ditunaikan ialah mengurangkan cukai pintu rumah kediaman sebanyak 20 peratus dan cukai premis perniagaan sebanyak 10 peratus serta cuti bersalin selama 90 hari.

Ahmad Nawawi berkata, sekiranya diteliti, boleh dikatakan hampir kesemua janji dalam manifesto pembangkang belum dilaksanakan.

"Apa yang saya sebut di atas adalah sebahagiannya sahaja. Saya syorkan Khalid tumpukan tugas untuk memenuhi segala janji pakatan pembangkang di Shah Alam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH