tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 10 Ogos 2010

UMNO TERUSKAN PROGRAM SELAMATKAN SELANGOR

Program Jelajah Gelombang Selamatkan Selangor Darul Ehsan akan diteruskan bagi peringkat kedua untuk memberi penerangan kepada rakyat mengenai perkembangan politik semasa termasuk mendedahkan salah laku pentadbiran pakatan pembangkang.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Seri Noh Omar berkata, ia akan diteruskan selepas Aidilfitri ini berikutan sambutan positif rakyat yang mahu penjelasan sebenar terhadap masalah serta kepincangan pentadbiran pakatan pembangkang di negeri ini.

"Kita (UMNO) akan teruskan Program Jelajah Gelombang Selamatkan Selangor Darul Ehsan untuk peringkat kedua selepas hari raya. Untuk peringkat pertama ini, kita sudah laksanakan bermula 23 Julai lalu sehingga 8 Ogos.

"Alhamdulillah, sambutan rakyat untuk peringkat pertama ini di luar dugaan. Ini kerana ia banyak menyedarkan rakyat mengenai pembohongan pakatan pembangkang selama ini sama ada dalam pentadbiran negeri mahu pun kempen politik mereka," katanya.

Beliau ditemui selepas menyampaikan ceramah pada Program Jelajah Gelombang Selamatkan Selangor Darul Ehsan yang terakhir bagi peringkat pertama di Kampung Jalan Kebun di sini malam tadi.

Sementara itu, bekas Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo yang turut hadir malam tadi menyatakan program tersebut telah berjaya mencapai sasarannya.

Selain itu, katanya, selama lebih dua tahun kerajaan pakatan pembangkang memerintah, bukan sahaja tiada sebarang pembaharuan malah mereka juga gagal menunaikan kebanyakan janji.

Justeru, menurut beliau, program selepas ini akan melibatkan lebih banyak pendedahan isu tertunggak yang belum dilaksanakan selain pembohongan kerajaan negeri seperti isu bekalan air, penghapusan hak bumiputera dan sebagainya.

Dalam masa sama, bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Senator Mohamad Ezam Mohd. Noor berkata, program sedemikian merupakan satu permulaan untuk menamatkan 'riwayat' pakatan pembangkang daripada terus menggugat perpaduan rakyat.

Malah, menurut beliau, ramai pemimpin dalam PKR ketika ini berada di 'penghujung jalan' terhadap prinsip perjuangan parti itu.

"Rakan-rakan dalam PKR yang berada di penghujung jalan, saya harap mereka bersama-sama dengan saya menerangkan kepada rakyat mengenai kebenaran yang sebenarnya

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH