tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 17 Ogos 2010

TEOH BENG HOCK:AKHIRNYA DR PORN DATANG JUGA....

Pakar patologi terkenal dari Thailand, Dr Pornthip Rojanasunand tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) tengah hari Selasa dengan kawalan keselamatan yang tinggi.

Dr Pornthip dijadual memberikan keterangannya dalam inkues bagi menyiasat kematian Teoh Beng Hock di Mahkamah Koroner di sini pada Rabu.

Beliau yang dilantik khas oleh Kerajaan Selangor mencetuskan kontroversi setelah mendakwa 80 peratus Beng Hock dibunuh sekali gus keterangan itu bertentangan dengan teori bedah siasat kali pertama bahawa mendiang membunuh diri.

Dakwaan pakar itu berdasarkan pemerhatiannya pada kesan lebam di leher Beng Hock seperti dicekik dan kecederaan pada dubur seperti kecederaan ditusuk.

Namun Dr Pornthip enggan hadir pada prosiding yang sepatutnya bersambung pada 20 April lalu atas alasan menerima 'tekanan politik' daripada Kerajaan Malaysia.1

Bagaimanapun pakar perubatan forensik dari United Kingdom, Dr. Peter Vanezis menyangkal pendapat Dr. Pornthip bahawa wujudnya kesan lebam akibat dicekik pada leher Beng Hock.

Beliau sebaliknya bersetuju dengan pandangan pakar patologi dari Hospital Sungai Buloh, Dr. Shahidan Md. Nor bahawa kesan lebam yang ditemui pada leher Setiausaha Politik Exco Kerajaan Negeri Selangor itu adalah kecederaan akibat terjatuh dari tempat tinggi.

Vanezis yang turut hadir pada sesi bedah siasat kedua mayat Beng Hock sebagai pemerhati mewakili Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengesahkan demikian semasa memberi keterangan dalam prosiding inkues siasatan kematian lelaki itu di Mahkamah Koroner padea April lalu.

Beng Hock, 30, setiausaha politik Exco Selangor Ean Yong Hian Wah, ditemui mati pada 16 Julai tahun lalu, di koridor tingkat lima Bangunan Plaza Masalam di sini, yang turut menempatkan pejabat SPRM di tingkat 14 bangunan sama, kira-kira 10 jam selepas memberi keterangan kepada SPRM dalam siasatan penyelewengan peruntukan kerajaan negeri.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH