tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 3 Mei 2010

NIK AZIZ TAK BERANI BUKA MULUT

Menteri Besar, Datuk Nik Aziz Nik Mat terus mengambil sikap berdiam diri mengenai dakwaan beberapa pemimpin Pas memberi peruntukan sebanyak RM4 juta kepada seorang penulis blog untuk menjayakan operasi gerak saraf yang bertujuan menjatuhkan pimpinan Kerajaan Pusat.

Nik Aziz yang ditemui pemberita di kediaman rasminya di JKR 10 di sini tengah hari ini selepas mengadakan pertemuan dengan kira-kira 80 pemimpin masyarakat Islam selatan Thailand langsung tidak menghiraukan soalan berhubung isu tersebut.

Malah Mursyidul Am Pas itu memalingkan muka ke arah lain apabila beberapa wartawan mengajukan soalan mengenai isu itu kepadanya.

Terdahulu, Setiausaha Akhbarnya, Ahmad Fadhli Shaari turut memberitahu wartawan bahawa Nik Aziz enggan ditemui pihak media.

Bagaimanapun, media tetap tidak berganjak dan sebaliknya Nik Aziz memberikan respons apabila diajukan soalan mengenai ugutan bunuh terhadapnya melalui laman sosial Facebook.

Secara ringkas, Nik Aziz berkata: “Tak ada, tak ada apa. Saya tidak peduli langsung (ugutan bunuh itu) kerja-kerja begitu.”

Dalam laporan muka depan Utusan Malaysia kelmarin, Syed Azidi membuat pengakuan beliau telah menerima peruntukan sebanyak RM4 juta untuk menjayakan operasi gerak saraf bagi menjatuhkan Kerajaan Pusat.

Beliau dilaporkan berkata, operasi tersebut untuk memburukkan bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badwi dan memastikan Pas terus memerintah Kelantan.

Sementara itu, Utusan Malaysia difahamkan kerajaan Pas Kelantan mengambil langkah berdiam diri dan tidak akan melayan semua dakwaan yang dibuat oleh penulis blog tersebut, Syed Azidi Syed Abdul Aziz atau lebih dikenali sebagai Kickdefella.

Langkah itu diambil bagi memastikan kerajaan negeri tidak terperangkap dengan permainan yang ditimbulkan penulis blog itu.

Dalam pada itu, Nik Aziz yang juga Pesuruhjaya Pas negeri ketika berceramah di tapak Surau Al-Nur Mutaqqin di Kampung Kubang Batang, Tumpat dekat sini malam tadi langsung tidak menyentuh tuduhan yang dikemukakan Syed Azidi.

Ketika berucap, beliau menegur beberapa program keagamaan yang dianjurkan di masjid negeri ini kerana kurang membabitkan penyertaan bukan Islam sehingga mengakibatkan golongan itu tidak didedahkan dengan agama berkenaan.

Ceramah yang bertujuan untuk mengumpul dana bagi membina masjid tersebut turut disertai Timbalan Pesuruhjaya III Pas negeri, Datuk Mohd. Amar Nik Abdullah.

Tiada ulasan:

Catat Komen

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH