tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 8 November 2010

ANWAR MAHU ZAID BUKTIKAN DAKWAAN,KALAU TIDAK MUNGIN ZAID DI TENDANG

Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu Datuk Zaid Ibrahim membuktikan wujudnya penipuan dalam pemilihan Majlis Pimpinan Pusat (MPP) parti yang sedang berlangsung.

Beliau berkata, Setiausaha Agung parti, Saifuddin Nasution Ismail pada Ahad lalu menjelaskan kertas undi yangdigunakan pada pemilihan MPP mempunyai ciri-ciri keselamatan yang tidak memungkinkan sebarang ketirisan berlaku.

"Saya telah membaca kenyataan Zaid (berhubung peletakan jawatannya) dan pucuk pimpinan berpendapat sebarang tuduhan dakwaan boleh dikemukakan (kepada kami)," Anwar memberitahu pemberita di lobi Parlimen, Isnin.

Beliau mengulas penarikan diri calon Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Zaid Ibrahim daripada bertanding jawatan berkenaan dan semua jawatan dalam parti itu pada pagi Isnin.

Anwar berkata, dakwaan Haris Ibrahim dalam blognya pada Jumaat lepas, terdapat kira-kira 1,000 kertas undi boleh dibeli untuk digunakan pada pemilihan minggu ini bagi tujuan memenangkan calon masing-masing adalah tidak benar dan telah diperjelaskan.

Sumber tersebut mendakwa Azmin Ali, pesaing Zaid untuk merebut jawatan Timbalan Presiden ialah dalang di sebalik penipuan undian tersebut.

Mengenai kesediaan pucuk pimpinan untuk menerima peletakan jawatan Zaid, Anwar berkata, mereka belum menerima surat pemohonan letak jawatan daripada Zaid.

"Kami perlukan sumbangan dan penglibatan semua pemimpin termasuk Zaid," katanya ketika ditanya sama ada beliau akan menggesa Zaid untuk mempertimbang semula keputusannya untuk meletakkan semua jawatan dalam parti.

Anwar menyifatkan dakwaan Haris sebagai tidak berasas dan Zaid tidak sepatutnya membuat tuduhan tanpa sebarang bukti.

Berhubung sama ada Zaid masih bertanding jawatan Timbalan Presiden parti, Saifuddin berkata, nama Zaid masih tertera pada kertas undi dan beliau masih belum menerima surat peletakan jawatan daripadanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH