tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 8 November 2010

PERANG DI DUN PP

Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) yang disambung hari ini selepas ditangguhkan untuk sambutan perayaan Hari Deepavali, bermula pagi ini dengan perang mulut antara barisan pembangkang dan wakil kerajaan negeri.

Perang mulut itu bermula selepas Ng Wei Aik (DAP-Komtar) mengemukakan usul tergempar bagi menangguhkan mesyuarat untuk membincangkan demonstrasi yang berlaku di luar bangunan DUN pada Selasa lepas.

Dalam membentangkan usul, Ng berkata usul itu perlu dibincangkan dengan segera kerana demonstrasi liar dan ganas dianggap mengganggu perjalanan mesyuarat serta menghina DUN.

"Tindakan seorang penyokong demonstrasi yang merantai dirinya pada pintu pagar DUN dianggap satu tindakan yang amat ganas dan liar. Adakah ini bertujuan untuk mengurung semua ADUN termasuk dari pihak pembangkang?" katanya ketika membentangkan usul itu.

Ng turut menamakan Ketua Pemuda Umno Pulau Pinang, Norman Zahalan, sebagai antara yang bertanggungjawab terhadap demonstrasi itu.

Ketika membahaskan usul itu R.S.N Rayer (DAP-Seri Delima) mengeluarkan keratan akhbar tempatan yang memaparkan gambar Norman dalam demonstrasi tersebut.

Rayer juga menuduh bahawa wang sumbangan kepada warga emas itu yang hendak dipulangkan kepada kerajaan negeri berkemungkinan wang Umno.

Katanya, ucapan Muhammad Farid Saad (BN-Pulau Betong) pada Perhimpunan Umno yang baru lalu di Kuala Lumpur, telah mencetuskan demonstrasi itu.

Muhammad Farid bingkas bangun dan minta Rayer mengemukakan bukti bahawa ucapannya membawa kepada demonstrasi.

Datuk Jasmin Mohamed (BN-Sungai Dua) cuba membantah dengan mengatakan Rayer tidak memahami usul yang dibincangkan kerana ia adalah mengenai demonstrasi minggu lalu dan bukannya isu wang sumbangan.

Rayer mencabar barisan pembangkang supaya mengemukakan nama, alamat dan nombor kad pengenalan warga emas yang terlibat memulangkan wang RM100 yang diberi kerajaan negeri.

Pemangku ketua Pembangkang Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya (BN-Teluk Bahang) berkata bahawa dalam isu pemberian wang sumbangan itu, Ketua Menteri Lim Guan Eng sendiri telah mengelirukan rakyat.

"Mungkin disebabkan kekeliruan rakyat tentang kenyataan Lim yang membawa kepada demonstrasi minggu lalu," katanya.

Selasa lepas, lebih 100 orang, kebanyakannya penduduk Kampung Genting, Balik Pulau dan anggota Pemuda Umno mengadakan demonstrasi di hadapan bangunan DUN bagi membantah pentadbiran kerajaan DAP Pulau Pinang kerana gagal menyelesaikan isu berkaitan tanah di Balik Pulau dan pemberian wang sumbangan itu yang didakwa berpunca daripada hasil judi

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH