tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 14 November 2010

TAK SIAPA MAHU TERIMA ZAID...PADAN MUKA

Walaupun masalah Datuk Zaid Ibrahim dilihat bermula dengan wawancaranya dengan Mingguan Malaysia yang dipertikaikan, bekas pengerusi PKR Wilayah Persekutuan itu kembali ke akbar Umno itu dan terus mengkritik bosnya Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Menjawab perlbagai persoalan sekitar kesetiaan poliknya pada PKR dan Anwar, Zaid mengulas lebih banyak tentang kemungkinannya menubuhknya parti baru bagi meneruskan agenda perjuangannya.

NONE"Penubuhan parti baru ini akan memperjuangkan demokrasi tulen serta sebuah kerajaan yang telus dan terbuka. Jika saya menang satu dua kerusi pun alhamdulillah, saya sangat berterima kasih.

"Saya tidak ada sebuah pelan besar dalam politik," katanya sambil menjelaskan bahawa penubuhannya akan dibuat "secara kecil-kecilan".

'Konflik' Zaid (kanan) dan PKR dilihat sampai ke kemuncaknya apabila beliau mengundur diri bertanding jawatan timbalan presiden dan melepaskan semua jawatan dalam parti kerana tidak puas hati dengan perjalanan pemilihan anggota majlis pimpinan pusat.

Beliau juga mara setapak lagi dengan meminta Anwar dan naib presiden Azmin Ali - yang juga pesaingnya dalam jawatan itu - berundur daripada PKR.

Tak minat jaga siapa naik

Dalam wawancara eksklusif satu mukasurat penuh dengan Mingguan Malaysia - versi mingguan Utusan Malaysia - hari ini, Zaid juga berazam terus memacu perubahan dan transformasi tida kira sama ada dari pembangkang atau BN.

azlan"Kalau BN salah saya tentang dan kalau betul saya sokong. Dari dulu sampai sekarang saya ikut isu atau dasar.

"Saya tidak ada minat untuk jaga siapa yang bakal naik, perdana menteri atau ketua pembangkang. Siapa untung siapa rugi itu adalah nasib mereka," kata bekas menteri di era perdana menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi itu.

Ditanya kenapa tidak menyertai PAS atau DAP saja daripada menubuhkan parti baru, Zaid menjawab:

"Imej saya dah macam ini tidak ada siapa yang nak ambil saya. Mereka akan kata Zaid ini pengacau."

Menurut Zaid lagi, beliau mahukan karier politiknya berakhir dengan parti politik yang menggambarkan idealismenya tidak kira sama ada ia berjaya atau pun tidak.

PAS patut terajui Pakatan

Menyentuh tentang Anwar, Zaid mendakwa ketua umum PKR itu "meletakkan badannya sendiri sebagai tidak boleh disentuh".

Manakala PKR pula disifatkan sebagai "hanya sebuah parti untuk Anwar dan kawan-kawannya".

husam musa pas interview 170507Sementara itu, bukan sahaja Mingguan Malaysia, Zaid juga memberikan wawancaranya kepada sebuah lagi akhbar arus perdana New Straits Times, juga pada hari ini.

Bercakap kepada harian berbahasa Inggeris itu, beliau yang sebelum ini diberikan tugas sebagai penyelaras Pakatan Rakyat, membuat cadangan drastik supaya gabungan pembangkang diterajui pemimpin PAS.

Beliau menamakan exco kerajaan Kelantan Datuk Husam Musa dan empat anggota parlimen PAS - Dr Hatta Ramli (Kuala Krai), Dr Mujahid Yusuf Rawa (Parit Buntar), Dr Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor) and Khalid Samad (Shah Alam) sebagai calon-calonnya.

Bercakap soal PAS dan personalitinya secara umum, Zaid berkata parti Islam itu lebih tegas, menggambarkan keyakinan yang lebih dan dapat keluar daripada bayang-bayang Anwar.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH