tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 28 November 2010

BN TIDAK BOLEH SELESA DENGAN KEHANCURAN PKR

Barisan Nasional (BN) tidak harus mengambil mudah dengan kehancuran parti pembangkang termasuk pergolakan dalam Parti Keadilan Rakyat (PKR), sebaliknya perlu terus berusaha kuat memastikan kejayaan dicapai pada pilihan raya umum ke-13 kelak.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan berkata walaupun berlaku krisis dalaman parti itu menampakkan adanya peluang BN untuk terus mempertahankan kedudukan sebagai parti pilihan rakyat menjelang pilihan raya umum ke-13 kelak, namun ia tidak boleh diambil ringan.

"Kita jangan berasa kuat di atas kelemahan orang lain, biarlah apa yang nak berlaku pada PKR... biar parti itu hancur, kita jangan berasa kuat kerana PKR hancur. Umno kena kuat kerana kekuatan sendiri," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Simposium Kebangsaan Promosi Kesihatan Malaysia 2010 di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) di sini, Sabtu.

Ahmad, yang juga Ketua Penerangan Umno mengulas mengenai tindakan lebih 1,300 anggota PKR di Cabang Hulu Selangor keluar parti pada hari pertama berlangsungnya Kongres Nasional parti itu semalam yang berkuat kuasa serta merta.

Beliau berkata Umno seharusnya dilihat sebagai parti yang teguh berikutan kesungguhan dan komitmen Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang menggariskan tujuh perkara yang bertemakan 'Mendahulukan Rakyat' sebagai asas pengisian dalam Model Transformasi Umno semasa ucapan penggulungan pada Perhimpunan Agung Umno ke-61 di Pusat Dagangan Dunia Putra Oktober lepas.

Tujuh perkara itu adalah anggota dan pemimpin Umno menjaga maruah dan kepentingan parti lebih daripada kepentingan diri, bertindak bukan dalam kumpulan tetapi dalam satu pasukan, memahami pemikiran dan hati rakyat, menjadi juara media baru, memenangi sokongan empat juta pengundi baru, Umno sifar masalah dan mendahulukan rakyat.

Beliau tidak menolak kemungkinan pergolakan dalaman PKR akan menjadi lebih teruk dengan lebih ramai anggotanya dijangka akan keluar parti di beberapa kawasan.

Mengenai simposium yang berlangsung selama dua hari anjuran PPUKM dengan kerjasama Lembaga Kesihatan Promosi Malaysia (LPKM) dan Gerakan Belia 4B Wilayah Persekutuan KL, Ahmad berkata badan bukan kerajaan (NGO) yang berminat untuk mengadakan program promosi kesihatan boleh mendapatkan peruntukan daripada LPKM bagi merancakkan lagi usaha-usaha positif dalam menggalakkan masyarakat mengamalkan gaya hidup sihat.

LPKM ditubuhkan pada 2007 dan mendapat peruntukan berjumlah RM25 juta bagi membiayai projek-projek promosi kesihatan yang disalurkan menerusi pelbagai NGO.-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH