tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Khamis, 11 November 2010

ANWAR MERUPAKAN SATU BEBANAN PADA RAKYAT DAN NEGARA

Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu akur dengan desakan supaya beliau segera berundur daripada dunia politik tanah air kerana Ketua Pembangkang itu bukan lagi seorang pemimpin yang relevan sebaliknya lebih merupakan liabiliti kepada rakyat dan negara.

Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin berkata, permainan politik Penasihat PKR itu didapati semakin hari semakin berbahaya khususnya kepada kestabilan negara.

Beliau pada masa sama turut meminta Anwar segera bertaubat mengambil kira usianya yang disifatkan sebagai 'zon maut' itu.

''Seperti kata Datuk Zaid Ibrahim, Anwar perlu akui yang beliau kini merupakan liabiliti kepada negara, rakyat dan umat Islam. Beliau harus mengundurkan diri dengan segera.

''Saya nasihatkan supaya beliau bertaubat. Kalau sempat pergilah Mekah buat haji, buat tawaf banyak-banyak, minta keampunan Allah di tanah suci," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen di sini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Zaid bahawa segala permasalahan yang timbul dalam PKR dan kekalutan pada pemilihan parti yang menyaksikan pelbagai aktiviti penyelewengan serta penipuan berleluasa adalah manifestasi kelemahan Anwar.

Berhubung dakwaan Anwar bahawa terdapat agenda untuk menjatuhkannya, Zulkifli berkata, Ketua Pembangkang itu merupakan seorang yang menghidap 'sindrom penafian'

''Tindakan Ketua Pembangkang menuding jari terhadap pihak-pihak tertentu termasuk Utusan Malaysia bahawa ada agenda untuk menjatuhkannya hanya merupakan bukti yang beliau mengamalkan budaya penafian.

''Anwar enggan menerima hakikat yang beliau tidak diperlukan lagi," katanya.

Dalam pada itu beliau menjelaskan, perjuangan Anwar pada masa ini hanya mahu memastikan survival politiknya tidak terjejas dan bukannya untuk memperjuangkan isu-isu rakyat.

Beliau turut menegur portal propembangkang, Malaysiakini apabila bertindak memutar belit kenyataan bekas Mufti Perlis, Dr. Mohd. Asri Zainul Abidin.

''Saya menghubungi Dr. Asri dan beliau konsisten meminta Anwar berundur. Beliau tidak pernah meminta maaf tentang isu itu. Beliau memohon maaf sekiranya Anwar berkecil hati dan bukannya terhadap gesaan supaya Anwar berundur," katanya.

Mengulas isu sama, Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim berkata, perjuangan PKR kini hanya untuk memenuhi nafsu seorang pemimpin.

''Akibatnya PKR menjadi parti pembangkang yang lemah. Sejak Anwar menerajui PKR, parti itu menjadi semakin kelam-kabut. Lebih baik beliau menyerahkan kepimpinan parti kepada orang lain supaya PKR kembali menjadi parti pembangkang yang lebih sihat dan matang

Tiada ulasan:

Catat Komen

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH