tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 19 November 2010

ANWAR MAKIN TERSEPIT DAN DI SEPIT

Tindakan Datuk Seri Anwar Ibrahim mendapatkan sokongan kerajaan Australia dengan memburukkan imej Malaysia dipercayai berdepan jalan sukar berikutan hubungan Kuala Lumpur-Canberra ketika ini yang semakin kukuh.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, sebarang isu yang dibangkitkan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu diketahui semua hanya berkepentingan peribadi dan sempit serta tidak mampu mengatasi pengiktirafan Perdana Menteri Australia, Julia Gillard kepada kewibawaan dan kemajuan negara.

"Anwar kini bukan sahaja tersepit malah cuba mengalihkan perhatian semua pihak terhadap masalah dalaman melanda partinya.

"Itulah modus operandinya, masalah 'rumahtangga' sendiri belum selesai, sibuk pula nak cari perhatian para pemimpin negara asing.

"Tengoklah di Australia, Parlimennya sendiri pun hanya diputuskan oleh satu dua Ahli Parlimen, jadi kenapa Anwar ke Australia apabila Parlimennya sendiri terbahagi dua. Kalau itu bukan gambaran orang yang terdesak, saya tak tahulah apa nak kata," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas menerima kunjungan hormat Duta Amerika Syarikat berkaitan Pemerdagangan Manusia, Luis CdeBaca di pejabat beliau di sini hari ini.

Hishammuddin mengulas tindakan terbaru Anwar memburukkan imej Malaysia dengan kali ini memperlekehkan pula inkues bagi mencari punca kematian Teoh Beng Hock di pentas antarabangsa.

Ketua Pembangkang yang sedang berdepan pertuduhan liwat itu mendakwa, kematian bekas setiausaha politik kepada seorang Exco Selangor tersebut adalah 'kes pembunuhan yang tidak terjawab' biar pun ia sedang dibicarakan di Mahkamah Koroner.

Tidak cukup dengan itu, Anwar seperti dipetik daripada akhbar Sydney Morning Post juga menyifatkan kematian mendiang sebagai kekejaman yang dipercayai ditujukan kepada kerajaan Barisan Nasional (BN) meskipun tiada sebarang bukti kematian mangsa berpunca daripada pihak ketiga.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH