tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 8 Februari 2009

Ambil tindakan terhadap Nizar, bekas exco - Rafidah

08/02/2009 2:00pm

KUALA LUMPUR 8 Feb. — Ketua Wanita Umno Tan Sri Rafizah Aziz meminta pihak berkuasa di Perak mengambil tindakan sewajarnya ke atas bekas Menteri Besar Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin dan bekas Exco kerajaan negeri Pakatan Rakyat yang berkeras untuk terus menderhaka terhadap Sultan Perak.

Katanya perbuatan mereka enggan meletak jawatan walaupun dititahkan oleh Sultan Azlan Shah untuk berbuat demikian merupakan perbuatan yang sangat memalukan dan sangat biadap.

“Mereka jelas tidak langsung menerima dan menghormati keputusan Sultan, dalam Tuanku melaksanakan kuasa seperti yang termaktub dalam perlembagaan negeri,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Rafidah yang juga anggota Parlimen Kuala Kangsar, mahu tindakan turut diambil ke atas mereka kerana mengadakan “mesyuarat Exco Kerajaan Negeri” dan membuat beberapa keputusan sedangkan pada hakikatnya mereka tidak lagi berkuasa dalam kerajaan.

Tindakan itu sangat perlu diambil kerana perbuatan mereka itu boleh menimbulkan kekeliruan di kalangan rakyat, katanya.

Semalam, Mohammad Nizar telah mempengerusikan ’mesyuarat khas Exco’ di kediaman rasmi Menteri Besar di Ipoh dan telah membuat keputusan kononnya ’meluluskan’ empat perkara berkaitan pentadbiran negeri.

Rafidah menegaskan bahawa pada masa ini hanya ada satu kerajaan negeri di Perak iaitu kerajaan Barisan Nasional (BN) dan semua pihak perlu menghormati proses yang jelas termaktub dalam perlembagaan.

Berdasarkan perbuatan Mohammad Nizar, rakyat seharusnya boleh menilai sikap kurang sopan, cara-cara tak beretika, dan politik jalanan yang membawa kekacauan yang diamalkan pembangkang.

Ia sekaligus menunjukkan bahawa Pakatan Rakyat ialah gabungan parti politik yang tidak berkemampuan dan tidak berwibawa untuk mentadbir kerajaan negeri Perak dan rakyat seharusnya menolak mereka, katanya.

— BERNAMA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH