tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 17 Februari 2009

gELI WAJAR MELETAK KAN JAWATAN

Memang wajar gEli meletakan jawatan bagi menjaga kredibiliti kerajaan negeri selangor yang perlu bersih dari segala salah laku moral.Apakah benar yang pengedaran gambar gambar itu adalah satu pr exco meeting on tourism 150508 elizabeth wongtindakan jahat oleh pihak yang tidak bertanggungjawab ini melangggar hak asasi wanita dan merendahkan hak kemuliaaan insan.

Difahamkan foto-foto itu dirakam tanpa kebenarannya - kemungkinan oleh seorang bekas teman lelakinya - sewaktu beliau sedang tidur.

Dari apa yang telah dinyatakan gELI belum lagi berumahtangga.Dari kenyataan ini kita sudah dapat menilai ini lah kehidupan seorang yang telah diberikan amanah oleh rakyat selangor untuk bergelar seorang YB.

Perkara begini tidak akan berlaku sekiranya kita tahu menjaga adab adab kesopanan baik didepan masyarakat atau didalam kehidupan seharian kita.

Sudahlah gejala gejala sosial semakin membimbangkan dengan bertambahnya kejadian kejadian yang sering kita dengar.Apa kah kalau sudah tidur bersama tanpa melalui satu perkahwinan dianggap bukan masaalah moral walau pun kejadian ini berlaku pada orang yang bukan islam.

Ini bukanlah satu permainan kotor atau niat jahat pihak pihak tertentu yang sengaja mencari isu isu remeh yang bertujuan melencongkan perhatian wakil rakyat dari menjaga kepentingan dan urusan rakyat.

Apakah motif tindakan yang menjatuhkan maruah ini? Adakah ia suatu tindakan bermotif politik? Adakah ini juga salah satu siri dalam gerakan mencemar maruah wakil-wakil rakyat negeri Selangor yang mempunyai tujuan tertentu?


Sebagai seorang pemimipin wajar sekali kita menunjukan satu contoh yang baik pada setiap masyarakat agar kita menjadi contoh pada setiap anak anak kita nanti.Kalau masaalah moral ini dipertahankan oleh kerajaan pakatan selangor ini bukanlah adat dan amalan bermasyarakat yang murni dan berakhlak mulia.

Rakyat Malaysia yang beradab dan sedar perlu bangkit dan bersatu mengecam perbuatan durjana yang memalukan ini agar masaalah moral ini tidak akan menjadi ikutan pada anak anak muda kita.

Rakyat selangor yang menolak salah laku moral ini harus mengambil satu tindakan yang wajar kerana apa yang berlaku melibatkan maruah seseorang pemimpin.Apatah lagi membabitkan individu yang bergelar exco kerajaan negeri dan seorang wakil rakyat.

Perletakan jawatan bukan perkara baru, kerana ia pernah berlaku dalam beberapa kes terdahulu.

Ini juga sebenarnya satu pengajaran kepada rakyat dan diharap dalam piliharaya kecil DUN ini kelak rakyat akan dapat menilai segala kejadian yang terjadi pada pemimipin pemimipin pakatan rakyat agar rakyat tidak melakukan kesilapan lagi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger