tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 24 Februari 2009

PELACURAN BERLELUASA DIKEDAH

SEORANG pelacur berusia 29 (baju biru) dan pelanggannya seorang lelaki berusia 66 tahun (tidak berbaju) berjaya ditahan oleh sekumpulan penguatkuasa Jabatan Agama Islam Kedah dalam operasi di kawasan pelacuran di Lorong Petani di Alor Setar, hari ini. Ketika ditahan pasangan itu dalam keadaaan berbogel dalam khemah yang didirikan untuk tujuan aktiviti pelacuran.

Rumah kata pergi dan kubur kata mari.Inilah kata kata yang perlu kita beritahu pada orang tua yang tak sedar diri ini.Inilah akibatnya kalau diri dikuasai oleh nafsu dan menjadi pengikut syaitan durjana.

Sepatutnya masjid menjadi tempat kita menghabiskan sisa sisa hidup yang tidak je lama lagi dan bukan didalam kesoronokan dunia .

Siapa yang patut kita salahkan sekiranya ini yang berlaku pada ahli keluarga kita atau pada orang tua kita.Jangan sebagai anak anak kita terus melupakan orang tua kita yang telah banyak pengorbanannya bagi membesar dan mendidik kita hingga menjadi seorang yang telah berjaya.

Tidak semestinya kejayaan kita didunia akan membawa kejayaan kita diakhirat.Kita sedih mengenangkan kalau perkara ini terjadi kepada keluarga kita dan apakah kesalahan ini kita letak keatas orang tua ini yang sememangnya memerlukan kasih sayang dan perhatian dari anak anak .

Benilah nasib orang tua yang ditinggalkan tanpa kasih dan sayang dan perhatian dari anak anak yang sudah berjaya.

Ambillah ikhtibar dari kejadian ini supaya ianya satu peringatan pada diri kita yang masih lagi mempunyai orang tua agar jangan kita buang jauh jauh keluarga walaupun ayah atau orang tua kita tidak mahu mndengar akan kata kata kita.

Jangan kita merasa malu sekiranya inilah kehidupan orang tua kita kerana sebagai seorang anak kita bertangungjawab untuk mendidik dan menjaga akan orang tua kita.Jangan hanya satu kesilapan kita sanggup untuk membuang orang tua kita dan membenci nya kerana tiada mereka apalah diri kita.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH