tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 8 Februari 2009

Nizar pengerusi ‘mesyuarat Exco haram’


MOHAMAD Nizar Jamaluddin (kiri) mempengerusikan ‘mesyuarat khas Exco’ di kediaman rasmi Menteri Besar di Ipoh, semalam. – BERNAMA


DATUK Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin yang masih menganggap beliau adalah Menteri Besar yang sah semalam ‘mempengerusikan mesyuarat khas Exco’ dan ‘meluluskan’ empat perkara berkaitan pentadbiran negeri. Antara perkara yang diluluskan:-

- Tempoh pajakan tanah perindustrian yang sebelum ini antara 30 hingga 60 tahun dilanjutkan sehingga 99 tahun.

- Tempoh perkhidmatan 342 ahli majlis pihak berkuasa tempatan dan daerah yang tamat pada 31 Disember lalu disambung secara automatik.

- Peruntukan RM2.7 juta bagi aktifkan semula Lapangan Terbang Sultan Azlan Shah sebagai lapangan terbang penerbangan tambang murah (LCCT).

- Peruntukan dana khas sebanyak RM1 juta untuk waris-waris individu warga emas semua kaum berusia 65 tahun ke atas yang meninggal dunia.


catatan

Tindakan bekas kerajaan pakatan rakyat yang di ketuai oleh menteri besar haram mereka mengadakan mesyuarat exco adalah satu tindakan yang tidak akan merubah akan kedudukan kerajaan barisan nasional yang telah mendapat perkenan SULTAN PERAK.

Sebagaiman yang telah dinyatakan oleh pelbagai pihak supaya pakatan rakyat terima sahaja titah perintah sultan perak yang menyatakan seluruh barisan kepimpinan mereka harus meletakkan jawatan.

Disini lah terletak nya perbezaan yang ketara antara pakatan dan kerajaan barisan nasional.Pakatan dengan kebiadaban mereka dengan sultan perak yang langsung tidak memperdulikan titah sultan.

Tidak pernah dalam sejarah tanah air kita yang sultan2 dicabar dan dihina sebagaimana yang telah berlaku di negeri perak.Apa yang terjadi ini adalah kesan dari kepimpinan pakatan yang sentiasa menjulang budaya demonstasi dan ganas sehinga menjadi satu contoh yang akan merosakan generasi muda untuk menderhaka pada institusi beraja di negara kita ini.

Tindakan kerajaan haram pakatan juga seolah2 mencabar sultan perak sebagai pemerintah negeri perak dan selaku ketua agama di negeri itu.

Sesunguh nya perbuatan kerajaan haram perak ini ditolak oleh semua rakyat negeri perak yang sesunguh nya amat menyayangi akan institusi beraja ini.Jika kerajaan pakatan tidak yakin akan keberkesanan dan kedaulatan raja2 melayu sebaik nya mereka keluar sahaja dari negeri perak dan perintah lah kerajaan haram ini diluar dari negeri perak.

Apa yang terjadi ini adalah gelombang kebangkitan rakyat yang sudah tidak yakin akan kerajaan pakatan yang sentiasa berada di bawah telunjuk dap walau menteri besar nya dari parti pas.

Sesungguhnya perbuatan pakatan untuk mengheret sultan perak ke mahkamah ada lah satu penghinaan pada seluruh institusi beraja negara kita ini.Ini lah sikap biadap pakatan pada sistem beraja dinegara kita ini.

Sesunguhnya keputusan yang sultan perak titah kan adalah mengikut lunas undang2 dalam membuat keputusan yang sewajar nya dan bukan tanpa sebab2 yang tidak munasabah.Sesunguh nya keenganan kerajaan haram pakatan untuk meletak jawatan membuat kredibiliti sistm beraja dinegeri perak dan negara kita sedikit sebanyak telah terhakis dan tercemar oleh perbuatan kerajaan pakatan ini.

Secara rumusan nya seluruh rakyat negeri perak harus menamatkan riwayat parti2 politik yang tidak menerima akan sistem beraja dan yang tidak menjunjung kedaulatan raja raja melayu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger