tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 8 Jun 2009

UMNO PAS:ULAMA SOKONG PAS DAN UMNO TUBUH KERAJAAN PERPADUAN

Cadangan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, untuk mewujudkan Kerajaan Perpaduan dengan Umno dan Barisan Nasional (BN), mendapat sokongan padu daripada golongan ulama dalam parti itu.

Ketua Dewan Pemuda Pas, Nasaruddin Hassan, yang juga ulama muda dalam parti itu, secara terbuka menyokong cadangan penubuhan Kerajaan Perpaduan dengan Umno dan BN. Pemuda berpendirian yang Pas boleh berbincang dengan siapa saja demi kepentingan Islam," katanya ketika membahas ucapan penangguhan pada hari terakhir Muktamar Tahunan Pas ke-55 di Taman Malawati, di sini, semalam.

Nasaruddin berkata, Pemuda di bawah kepemimpinannya akan menjaga nama baik parti dan sama sekali tidak akan 'menconteng arang' terhadap Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Abdul Hadi.

Ketua Dewan Ulama Pas Pusat, Datuk Harun Taib turut menyokong cadangan penubuhan kerajaan perpaduan dan mahu Pas membalas dengan baik walaupun berurusan dengan orang yang sudah membuat jahat seperti yang dituntut al-Quran.

Bagaimanapun, cadangan Abdul Hadi itu mendapat kritikan kumpulan profesional dalam Pas yang menyokong Pakatan Rakyat.

Wakil Shah Alam, Khalid Abdul Samad yang dikatakan mewakili kumpulan 'Edrogan' mengecam cadangan itu kerana mendakwa kerjasama itu boleh membawa kepada perpecahan Pas.

"Kononnya Umno hendak berdamai kembali dengan kita (Pas), kita perlu berwaspada dengan taktik licik mereka," katanya.

Khalid yang juga Ahli Parlimen Shah Alam sebaliknya berkata, Pas harus memberi keutamaan untuk mengukuhkan lagi hubungan dengan Parti Keadilan Rayat (PKR).

Timbalan Ketua Dewan Muslimat Pas, Siti Zailah Yusof mendesak kepemimpinan menolak sebarang hasrat untuk mewujudkan kerjasama dengan Umno dan BN.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Rantau Panjang, berkata cadangan untuk berbuat demikian perlu dikaji dengan teliti supaya pucuk kepemimpinan tidak menghantar isyarat salah kepada rakyat.

Timbalan Pengerusi Kelab Penyokong Pas, Vincent Lee berkata, rundingan sulit antara Pas dan Umno membimbangkan penyokong masyarakat bukan Islam.

"Saya amat berharap, janganlah kita melakukan sesuatu yang akan menjejaskan maruah dan imej parti sehingga parti kita kembali kepada zaman gelap gelita, yang mana pengundi termasuk Melayu, Cina, India dan Siam meninggalkan Pas.

"Apa ertinya mereka menyokong satu parti yang sudah terpesong daripada perjuangan yang berlandaskan Islam sebenarnya," katanya.

Sehubungan itu, beliau berharap barisan pimpinan dan juga akar umbi parti serta ahli kelab sentiasa dapat memastikan parti bergerak di landasan yang betul.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH