tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Jumaat, 26 Jun 2009

UMNO PAS:BN KERAJAAN SAH DIPERAK

Semua pihak harus menerima hakikat bahawa Barisan Nasional (BN) adalah kerajaan yang sah dari segi undang-undang untuk mentabdir Perak.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, atas dasar itu, semua pegawai dan kakitangan kerajaan di negeri ini wajar menjalankan tugas serta tanggungjawab yang diamanahkan kepada mereka dengan sebaik mungkin.

''Walaupun ada debat yang hebat, hakikatnya BN adalah kerajaan yang sah dan berhak mentadbir negeri ini (Perak) dengan lebih baik lagi," katanya ketika berucap pada majlis perjumpaan dengan ketua-ketua jabatan negeri dan Persekutuan serta warga pendidik di Bangunan Darul Ridzuan di sini hari ini.

Turut hadir ialah Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir dan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Datuk Dr. Abdul Rahman Hashim.

Muhyiddin yang juga Menteri Pelajaran menegaskan, sebagai kakitangan kerajaan, mereka tidak harus menegakkan ideologi politik masing-masing kerana ia akan membantutkan usaha memajukan rakyat keseluruhannya.

''Yang penting sekali adalah kita bekerja untuk kerajaan yang memerintah pada hari ini. Sebagai kakitangan awam, kita bertanggungjawab kepada rakyat, kitalah yang memikul amanah dan tanggungjawab itu," katanya.

Walaupun banyak perkara pokok perlu diberi tumpuan, katanya, kerajaan tetap tidak akan mengetepikan soal perpaduan nasional antara rakyat di negara ini.

Katanya, kestabilan negara ini perlu dikekalkan kerana rakyat telah biasa dengan kehidupan yang aman, maju dan sejahtera.

''Pandangan politik tidak sepatutnya menjadi faktor perpecahan sebaliknya ia suatu perkara yang biasa berlaku di negara ini.

''Hakikatnya kepelbagaian pandangan memberi kekuatan tetapi kita tidak akan berkompromi apabila ada pihak cuba menggugat kestabilan negara," katanya.

Menurut Muhyiddin, kerajaan tidak mahu melihat keadaan tidak stabil berlaku apatah lagi menimbulkan perpecahan di kalangan masyarakat.

Hakikatnya tegas beliau, cabaran-cabaran tersebut dapat dielakkan jika semua pihak faham tentang peranan masing-masing seperti termaktub dalam Perlembagaan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH