tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 21 Oktober 2009

ANWAR NIZAR BANGSA=T:AKHIRNYA NIZAR DAN ADUN PAKATAN HADIR SIDANG DUN

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pakatan Rakyat (PR) negeri Perak akan menghadiri sidang Dewan Undangan Negeri (DUN), yang akan berlangsung pada 28 Oktober depan.

Bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Nizar Jamaluddin, berkata pihaknya menghadiri persidangan itu kerana menerima surat daripada bekas Speaker DUN Perak, V Sivakumar.

Beliau berkata, pihaknya turut menerima surat daripada Speaker DUN itu, Datuk R Ganesan, namun menganggap surat terbabit datang daripada seorang Speaker yang tidak sah.

"Kami buat ketetapan semua 28 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) PR, termasuk Speaker (bekas) akan menghadiri persidangan berkenaan dan Sivakumar sudah hantar surat kepada 49 Adun," katanya pada satu sidang media di Parlimen, semalam.

Sidang DUN yang akan diadakan pada 28 Oktober nanti adalah persidangan kali kedua selepas Barisan Nasional (BN) mengambil alih kerajaan negeri Perak daripada Pas.

Pada sidang DUN itu juga, Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, bakal membentangkan bajet 2010 kerajaan negeri.

Ditanya sama ada pembangkang akan turut membentangkan bajet mereka sendiri, Nizar berkata ,pihaknya tidak akan berbuat demikian bimbang ia akan menimbulkan masalah terutamanya jika keputusan Mahkamah Tinggi nanti memihak kepadanya.

Beliau berkata, jika keputusan Mahkamah Persekutuan mengenai pertikaian jawatan Menteri Besar negeri itu pada 5 November nanti berpihak kepadanya, beliau akan membubarkan DUN Perak.

"Jika keputusan itu memihak kepada kami, pagi-pagi lagi saya akan mengadap Sultan Perak, Sultan Azlan Shah, bagi memohon pembubaran DUN dan menyerahkan kepada rakyat membuat keputusan. Apa pun keputusan rakyat kami terima," katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH