tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Selasa, 6 Oktober 2009

ANWAR NIZAR BANGSA=T:PAS SANGGUP HALALKAN APA SAJA ASALKAN DAPAT UNTUNG

Tak kira apa saja ,pas akan lakukan demi untuk mendapat keuntungan dunia.Pas lupa tanggungjawab sebenar pada agama bangsa dan tanah air.kerana itulah Pas akan terima apa sahaja walaupun ianya akan merosakan perjuangan untuk menegakan negara Islam.Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, Pas kini sanggup melakukan apa saja bagi meraih sokongan rakyat, termasuk membentuk kerjasama dengan parti bukan Islam.

Bekas Perdana Menteri berkata, apa yang dilakukan Pas itu jelas memperlihatkan bahawa mereka sanggup menghalalkan apa saja termasuk dalam isu yang menyentuh sensitiviti umat Islam.

"Dulu, Pas kata kalau bekerjasama dengan orang bukan Islam kita akan jadi kafir... sekarang ini bukan saja (Pas) bekerjasama dengan bukan Islam tapi dia (Pas) kata ternak babi pun takpa.

"Betullah dalam al-Quran kata (orang Islam) tak boleh makan babi dan dia (al-Quran) tak kata tak boleh ternak... tapi kalau kita ambil tafsiran yang macam itu maknanya kita boleh ternak babi, kita boleh jual babi, kita boleh hidang babi dan kita boleh masak tapi jangan makan. (Adakah) kita nak setuju juga dengan orang (yang berpendirian) seperti ini," katanya.

Beliau berkata demikian selepas menghadiri Program Dari Minda Tun Mahathir: Ketuanan Melayu di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Dungun di sini, semalam. Hadir sama Naib Canselor UiTM, Tan Sri Prof Dr Ibrahim Abu Shah.

Mengulas lanjut, Dr Mahathir berkata, jika pemimpin tiada pendirian disokong, ia jelas menunjukkan rakyat juga tidak mempunyai pendirian dalam membangun dan mempertahankan maruah bangsa.

Sehubungan itu, beliau berkata, Umno masih relevan sebagai parti perjuangan orang Melayu, bagaimanapun pemimpin parti mesti bertindak bijak dan sanggup mempersoalkan sebarang perlakuan yang dilihat tidak betul dan boleh menjejaskan imej serta reputasi parti.

"Kalau kita bertindak dalam politik berasaskan kepada kepentingan diri bukan kepentingan bangsa, agama dan tanah air, sudah tentulah kepentingan bangsa agama serta tanah air akan akan rosak dan tak tercapai," katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH

Windows Live Messenger