tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Sabtu, 31 Oktober 2009

ANWAR NIZAR BANGSA=T:AKHIRNYA SUASANA PANAS MESYUARAT KHAS PAS TERBONGKAR

Krisis kepimpinan Pas yang nampak sejuk di permukaan namun bergelora di dalam tidak dapat ditutup lagi apabila 'cerita dalam kelambu' mesyuarat khas parti itu kini tersebar luas dalam blog.

Blog-blog propembangkang dan prokerajaan heboh memperkata dan memperdebatkan apa yang sebenarnya berlaku di dalam mesyuarat itu termasuk ancaman seorang pemimpin kanan Pas untuk meletak jawatan jika Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hassan Ali tidak dikenakan tindakan.

Hasilnya, mesyuarat tersebut Rabu lalu seperti yang telah diketahui umum memutuskan 'mengheret' Pas Selangor yang diterajui Hassan kepada Jawatankuasa Disiplin.

Antara yang banyak diperbahaskan di dalam blog mengenai majoriti Ahli Jawatankuasa (AJK) Pas Pusat pada malam itu telah bersetuju berkompromi untuk tidak mengadakan EGM dengan syarat Hassan ditukar dan digantikan dengan mereka yang lebih layak.

Namun kompromi yang ditawarkan mereka itu difahamkan ditolak mentah-mentah, sebaliknya pemimpin lain pula yang akan dihadapkan ke Jawatankuasa Disiplin parti.

Salah seorang AJK Pas Pusat, Mohamed Hanipa Maidin ketika ditanya mengenai perjalanan mesyuarat yang dikatakan panas pada malam tersebut, enggan mengulas mengenainya.

Sebaliknya kata beliau, pertanyaan itu selayaknya ditujukan kepada blogger yang telah menyebarkannya.

"Pergilah tanya blogger kerana mereka yang menulis, saya tidak boleh memberitahu mengenai perjalanan mesyuarat, itu adalah rahsia parti," katanya kepada Utusan Malaysia ketika dihubungi di sini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH