tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Isnin, 26 Oktober 2009

TEOH BENG HOCK:KUBUR TEOH AKAN DIGALI SEMULA

Keluarga pembantu politik Teoh Beng Hock bersetuju mengeluarkan semula mayatnya untuk dilakukan post-mortem kedua oleh ahli patologi terkenal Thai, Dr. Pornthip Rojanasunand.

Peguam Gobind Singh Deo, selaku peguam pemerhati bagi pihak keluarga itu dalam inkues mengenai kematiannya, berkata mereka (keluarga) mengarahkan beliau memohon kepada koroner untuk menggali semula mayat Beng Hock secepat mungkin.

"Saya memberi penerangan kepada mereka dan mereka memutuskan adalah signifikan dan penting untuk mengadakan post-mortem kedua," katanya pada sidang akhbar di rumah keluarga Beng Hock di Taman Seri Kelemak di sini hari ini.

Gobind berkata, permohonan untuk tujuan itu berkemungkinan difailkan esok.

"Kita perlu melihat kepada isu tentang wanita itu (Dr. Pornthip) datang ke sini untuk post-mortem, undang-undang berkaitan dengannya dan di mana ia akan diadakan, serta pasukan perubatan yang akan membantu beliau," katanya.

Pada 16 Julai, Beng Hock, setiausaha politik kepada anggota EXCO Selangor, Ean Yong Hian Wah, ditemui mati di tingkat lima Plaza Masalam selepas memberi kenyataan mengenai dakwaan salahguna peruntukan kerajaan negeri di pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia di bangunan yang sama.

Minggu lepas, Dr. Pornthip memberitahu inkues bahawa beliau dapat membuat kesimpulan yang lebih baik mengenai sebab kematian Beng Hock jika beliau diberi peluang mengendalikan sendiri post-mortem kedua.

Pakar berusia 54 tahun itu yang diminta oleh kerajaan Selangor untuk memberi keterangan di inkues itu berkata mengeluarkan semula mayat Beng Hock untuk post-mortem itu tidak akan menyebabkan beliau menghadapi sebarang kesukaran dan kekurangan.

Dr. Pornthip ialah Ketua Pengarah Institut Sains Forensik Sentral, Kementerian Kehakiman Thailand

1 ulasan:

  1. gali jngan tak gali. bukan senang nak cari bukti dalang sebenar pembunuh TBH tew... Tapi aku tetap rasa kes pembunuhan ini berkaitan dengan DAP.

    http://ohpolitik.blogspot.com

    BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH