tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 7 Oktober 2009

ANWAR NIZAR BANGSA=T:PENDUDUK BAGAN PINANG BERTUAH SEKIRANYA ISA DIPILIH

Penduduk di sekitar kawasan ini harus merasa bertuah kerana Tan Sri Mohd. Isa Abdul Samad iaitu seorang pemimpin yang berpengalaman luas telah dipilih sebagai salah seorang calon Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal berkata, sebagai bekas Menteri Besar dan Menteri Kabinet, Mohd. Isa sudah tentu mempunyai kekuatan dari segi jaringan hubungan sama ada di peringkat Kerajaan Pusat atau negeri.

Justeru, beliau berkata, dengan kedudukannya itu ia akan memudahkan Mohd. Isa menyelesaikan segala masalah yang dihadapi oleh penduduk dengan lebih berkesan.

''Selain itu sikapnya yang amat merendah diri serta kedudukannya sebagai anak tempatan adalah antara sebab beliau wajar dipilih untuk menjadi wakil rakyat Bagan Pinang,'' katanya.

Beliau bercakap kepada pemberita selepas menyempurnakan majlis perjumpaan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah bersama Usahawan Mara Negeri Sembilan di sini hari ini.

Turut hadir Pengerusi Mara, Datuk Seri Idris Jusoh.

Mohd. Isa akan bersaing dengan calon Pas, Zulkefly Mohamad Omar dalam Pilihan Raya Kecil DUN Bagan Pinang yang dijadual diadakan pada 11 Oktober ini.

Sementara itu Mohd. Shafie yang juga Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah menyelar tindakan pembangkang yang menuduh kerajaan mengabaikan usahawan bumiputera.

Sebaliknya, beliau berkata, kerajaan melalui Mara bertungkus lumus membantu usahawan bumiputera supaya mampu bersaing di dalam bidang tersebut.

''Tugas dan tanggungjawab ini tidak pernah kita abaikan kerana kita tahu kaum bumiputera masih memerlukan bantuan daripada pihak kerajaan.

''Di sini saya ingin bertanya kepada mereka adakah kerajaan pakatan pembangkang di Selangor dan Pulau Pinang ada peruntukan khas untuk membantu kaum bumiputera di negeri mereka. Saya percaya mereka tidak ada peruntukan khas seperti Kerajaan Pusat,'' katanya

1 ulasan:

 1. Kenapa UMNO pilih Isa??

  Aku kecewa apabila UMNO memilih Isa, sebahagian keluarga aku menaruh harapan yang tinggi terhadap UMNO, hancur berkecai.

  UMNO tidak pernah belajar dari kesilapan memilih calon yang imej tercemar bermula di Permatang Pasir melarat ke Bagan Pinang.UMNO tidak memperdulikan lagi imej calon asal kemenangan memihak kepadanya.

  Walau pun Tun Mahathir dan Tengku Razaleigh tidak mahu UMNO memilih Isa sebagai calon. Tapi nasihat veteran UMNO ini ditolak mentah dengan alasan kehendak rakyat memilih Isa.

  Ujud juga budaya kuno mengugut dari ahli-ahli UMNO sendiri untuk memboikot PRK jika Isa tidak dipilih. Budaya Melayu yang menjejekkan. Begini corak pemikiran Melayu yang dihasilkan oleh UMNO setelah lebih 52 tahun memerintah, setia membabi buta.

  Kekalahan demi kekalahan menjadikan UMNO terdesak untuk menang.

  Pemilihan Isa sebagai calon BN menunjukkan UMNO secara tidak langsung mengiktirafkan politik wang. Walaupun kehendak rakyat menolak politik wang, UMNO lebih mementingkan kemenangan. Jika Isa benar-benar mementingkan masa depan UMNO, dia sepatutnya menolak pencalonan tersebut. Isa lebih mementingkan diri sendiri.


  Pemilihan Isa sebagai calon BN menunjukkkan sikap kepimpinan DS Najib dan TS Muhyiddin yang lemah dan tidak berani membawa perubahan kepada UMNO. Mereka lebih takut kepada desakan dan kekalahan BN dari masa depan UMNO. Beginikah kepimpinan yang diperlukan untuk memimpin Malaysia?


  Demi masa depan UMNO , saya tidak dapat menerima Isa Samad sebagai calon BN di Bagan Pinang.

  Dan saya berharap UMNO dapat dikalahkan lagi di Bagan Pinang supaya UMNO benar-benar dapat menghayati makna perjuangan parti.

  BalasPadam

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH