tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Rabu, 11 Mei 2011

PM JUMPA PERSATUAN KRISTIAN SELESAI ISU NEGARA KRISTIAN


Apa sudah jadi dengan 2 blog yang mula mula memberi komen tentang negara KRISTIAN.Dengar khabar dah di deletekan artikel itu.Kadang kadang kita tak boleh menulis hanya dari andaian kita sahaja tanpa mendapat kesasihan kebenaran sebarang isu.Satu negara di gemparkan dengan isu ini dan ini sudah tentu akan membuat semua pihak dalam keadaan tidak tentu hala.Lihat sahaja dengan isu ini telah membuatkan PM juga terpaksa terbabit untuk menyelesaikan isu ini.

Dijangka Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak dijadualkan akan mengadakan perjumpaan dengan beberapa pertubuhan Kristian esok berkenaan dakwaan 'konspirasi Kristian' seperti yang di laporkan oleh Blogger Big Dog yang mana turut di muatkan didalam Utusan Malaysia.

Memberitahu kepada akhbar berbahasa Cina hari ini Setiausaha Majlis Gereja-gereja Malaysia (CCM) Rev Hermen Shastri bahawa mesyuarat itu adalah usaha Pejabat Perdana Menteri yang mahu mencari penyelesaian berhubung kekalutan isu berkenaan yang telah di timbulkan oleh blogger yang tidak bertanggungjawap.

Sambil berkata, mesyuarat itu akan diadakan secara tertutup Hermen enggan mendedahkan tempat dan masa ia akan diadakan.

Lagi katanya hanya ahli CCM tertentu yang dijemput menghadirinya sdambil mengesahkan bahawa beliau antara mereka yang akan hadir dalam sesi pertemuan tertutup itu.

Dalam pada itu semakin ramai pemimpin UMNO mengeluarkan kenyataan yang bahawa apa yang di nyatakan oleh Blogger Big Dog dan kemudiannya di petik Utusan Malaysia adalah tidak tepat dan jelas telah mewujudkan satu emosi yang menggangu rakyat Malaysia yang berbilang ugama.

Dato Seri Khir Toyo dalam kenyataan nya memetik " beliau percaya kemungkinan besar apa yang didakwa oleh penulis blog terbabit adalah tidak benar" Namun beliau merasakan seluruh orang Islam merasa sangsi dengan penglibatan DAP dan Persekutuan Kristian Malaysia.

Adun UMNO Teluk Bahang Datuk Hilmi Yahya pula dalam kenyataan nya "Sebagai rakyat Malaysia, bila saya mula-mula baca laporan itu, saya tidak percaya sama sekali, Kita telah hidup harmoni dengan semua kaum buat sekian lamanya... jadi biarkan kita tunggu siasatan dan kemudiannya kita boleh mengesahkan siapa yang melakukan ini. Saya percaya kita semua rasional"

Sementara itu Adun UMNO Pulau Betong Muhammad farid Saad mengulas isu Kristian dengan menyatakan "Saya tidak percaya laporan itu." merujuk artikel yang di keluarkan oleh Blogger Big Dog dan Utusan Malaysia.

Tiada ulasan:

Catat Komen

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH