tengok bola disini

Rakan seperjuangan

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

SAPA NAK HUBUNGI ANWAR

LU ORANG PIKIRKAN LA

LU ORANG PIKIRKAN LA

INI LAH PEROSAK BANGSA

INI LAH PEROSAK BANGSA

SAMA TAK?

SAMA TAK?

PEROSAK BANGSA

PEROSAK BANGSA

Ahad, 7 Jun 2009

UMNO PAS:UMNO DAN PAS PERLU IKLAS DALAM PEMBENTUKAN KERAJAAN PERPADUAN

Pembentukan kerajaan perpaduan mampu memulihkan ekonomi negara sekiranya dibincangkan dengan ikhlas dan penuh toleransi oleh Umno dan PAS, kata Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir.

Mukhriz yang juga Anggota Parlimen Jerlun berkata beliau yang berkhidmat di bawah kementerian berkenaan sedar bahawa kriteria kestabilan politik penting untuk menarik minat pelabur asing ke negara ini.

"Kebelakangan ini kita dilihat tak ubah seperti negara jiran di utara dan selatan kerana kita selalu tuduh menuduh dalam politik serta membangkitkan isu remeh temeh, kelebihan kita tak wujud lagi ..ramai pelabur beralih melabur ke Laos dan Vietnam dan negara lain, ini merugikan kita.

"Itu sebabnya kerajaan perpaduan kalau dibincangkan secara ikhlas oleh semua pihak maka ia boleh membantu pertumbuhan ekonomi dan semua orang dapat hidup senang walaupun dalam krisis ekonomi dunia," katanya kepada pemberita selepas merasmikan majlis bersama industri Perbadanan Produktiviti Malaysia (MPC) Wilayah Utara di sini, hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang hari ini yang dilaporkan sebagai berkata bahawa beliau yakin idea bagi mewujudkan kerajaan perpaduan antara PAS dengan Umno yang dicadangkannya sebelum ini dapat dilaksanakan pada masa akan datang jika semua pihak memahami hasrat penubuhannya.

Mukhriz berkata sekiranya Ummo dan PAS dapat bekerjasama mewujudkan kerajaan perpaduan, perihal kaum selain Melayu akan disisihkan tidak mungkin berlaku.

"Itu tak akan terjadi...dari dulu lagi sebelum merdeka kita dah mengamalkan pendekatan toleransi kepada semua warganegara, jadi jangan pertikaikan dengan penggabungan politik Melayu ini akan memudaratkan kaum lain

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA ULAS APA YANG ANDA BACA

PERDANA MENTERI MALAYSIA

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB DATO SERI NAJIB TUN ABDUL RAZAK

Timbalan Perdana Menteri

TIMBALAN PERDANA MENTERI MALAYSIA

NEGARAWAN TERULUNG

NEGARAWAN TERULUNG

ShoutMix chat widget

CHATROLL KAMALFARSYA

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Jumlah Paparan Halaman

BLOG SARAWAK

BLOG PEMBANGKANG

Catatan Popular

SABDA HADIS

Rasullullah S.A.W. bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya apabila seorang manusia itu melaknat sesuatu, maka laknatnya itu akan naik ke langit lalu pintu akan ditutup supaya ia tidak dapat naik. Kemudian laknat itu akan turun ke bumi lalu pintu bumi tertutup dari dimasuki. Laknat itu mencari jalan kiri dan kanan lalu ia tidak menjumpai jalan haluan. Lalu laknat itu kembali kepada orang yang dilaknat, sekiranya orang itu memang layak dilaknat maka laknat itu akan terkena padanya. Sekiranya dia bukan ahli yang layak menerima laknat maka laknat itu akan kembali kepada orang yang melaknat itu semula." Riwayat Abu Daud

Huraian

1. Maksud laknat itu ialah jauh daripada rahmat Alllah S.W.T. kerana kemurkaanNya.

MARI MEMBACA AL QURAN

CELIK AL-QURAN
Kepada kaum Muslimin & Muslimat, yg ingin belajar mengaji atau mendalami tajwid secara percuma, sila klik disini, insyaallah semoga kita semua menjadi umat Islam yg celik AlQuran serta diberkati oleh Allah

AsmaulHusna

Photobucket

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)

JANGAN MEMBERI (LAPORKAN)
JANGAN TERIMA (LAPORKAN)

Bank islam online

ZAKAT

ZAKAT
bayar secara online

KIBAR JALUR GEMILANG

Berkibarlah dikau di bumi bertuah

NEGARA MALAYSIA

YANG JAUH DAN DEKAT SINGGAH